Acil Barış

«Devlet kendininkini "Hukuk",bireyin uyguladığı şiddeti "Terör" olarak tanımlar. V.H.»
İnsanların dünya (politik) görüşünün farklı olması çok doğal. Doğal olmayan; Yaşamın diyalektigine, insanın doğasına aykırı olan " savaş" ve onun getirdiği ölümler, yıkımlar, onarılmaz tahrifatlardır.
21.yüz yılın ilk çeyreğini tüketiyor olmamıza rağmen ülkemizde hala, evrensel ve temel insan hak ve hürriyetlerine dayalı (çağdaş, bağımsız ve demokratik) bir anayasa, bir hukuk düzeni yok!.
Bu eksiklik ve ayıbın toplumumuza yansıması; binlerce yıl bir arada yaşamış halkların ve azınlık ların -farklı kültür ve anadillerini, ifade geliştirme ve sürdürebilme- talep ve özlemlerinin baskı,şiddet, ceza ve asimilasyon politikalarıyla engellenmiş ve çatışma ortamının yaratılmış olmasıdır.
Ne acıdırki; Bu olumsuz çatışma ve savaş olğusunun ülkemiz gündemindeki tablosu "Her iki taraf"tan -genç fidanlar -ın ölmesi. Ve bu şiddet sarmalının sivillere ve çocuklara kadar uzanmasıdır.
Toplumda tırmandırılan hiç bir polemik ve çatışma savaş(hamaset siyaseti- ırkçı, şoven tutumlar) evlatlarını kaybeden ana ve babaların yüreğine düşen ateşi söndüremez. Tam aksine, bu anlamsız ve "kirli" savaştan nemalanan, maddi, siyasi (ve tarihi?) rant sağlayan odakların degirmenine su taşımaktan başka işe yaramaz. Gelin hep birlikte tek yürek tek ses olup:
Artık Yeter!... De Bese!...
Diyelim...
Yaklaşık 30 yıldır 50 binden fazla İnsan (can)

kaybı! Şiddet şiddeti, Devlet'inşiddeti Bireyin şiddetini doğurur. Ben bir insan bir birey olarak bu güzelim coğrafyada artık "kan ve şiddet" görmek istemiyorum!.
Farkındamısınız?. Siyasi Erk'in başındakiler ve dağdaki liderler ölmüyor. Bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz, gençler ölüyor. Umutlarımız, geleceğimiz,vicdanımız, insanlığımız ölüyor. Birileri'nin yaklaşımıyla kelle hesabından, salt nüfustan değil! yürekten, insanlıktan eksiliyoruz...
Yanlış sağlıksız tepki ve düşmanca, kin ve öç alma tutumlarını çoğalttıkça ; Kendi "İnsanlığımızı tüketiyoruz" ...
Çözüm: Kimse bizim için ölmesin! Öldürmesin!. Silahlar sussun.Şartsız koşulsuz "Acil Barış". Hemen şimdi!!!....

25 Ağustos 2012 2-3 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar