Acılı Bekleyişler!...

Acıyı severiz elbet..Eksik etmeyiz yanımızdan..ne sofrada, ne günlük hayatta...tadı tuzu olmaz acısız yemeklerin..kavuşmak için tüketilen bekleyişlerin..

Bir dünya dolusu mutluluk hayal ederiz böyle anlarda..doyulmaz beklemenin tadına..sonunda ya iyi bir haber, ya şefkat tokadı var kapıda..sevenlere hepsi ala..

İçimde birikmiş umutlarla, özlem ektim her yere..her bakışta, her sessizlikte gizlenmiş olan hep bu mana...yare kavuşmak için merhale katettim sevdikçe..koşulsuz sevmeyi keşfettim, içimdeki takıntıları terkettikçe..Eti kemiği değil, aslolan ruhudur aşkların..ben dostluğu farkettim, acı içinde yolları geçtikçe..

Bazen "hasretinle yandı gönlüm" şarkısı eşlik etti yalnızlığıma bazen "seni seviyorum"larla koştum sana engelsiz..ben acılara gülmeyi sevdim seninle..Boşluğu hiç kanıksamadım..rehavette yaşamayı..gaflet düşsün istemedim, dünyada payıma.."ben sevgisizliği gaflet saydım"...

"Sevgiden, acıdan yana kelam bilmeyenlere hazandır dünya..gündelik meşgaleler sarar böyle ruhları gizli bir ağ gibi..temeli olmayan bağlar rahat bırakmaz kalpleri bu defa, sarmaşık gibi...Gerçek sanırız biz de bu bağları..koptukça daha bir sarılırız dünya hırslarına"..

Aşk için akıtılan bir damla yaş, dünya ve içindekilerden daha değerlidir işte bu yüzden..Aşıklar ölmez.. kavuşmak için nöbettedirler sanki ..Kalp sancısı deriz adına..Anlatamayız her sancı gibi insanlara..Aşkın nekahat dönemi bir ömürdür..seven yürekler, ötede buluşur...dünyadakiler sadece bunun bir işareti sayılır..Dünyayı tek avuntu görenler işte bu kavuşmadan gafiller..bilseler gerçek mutluluklar ötede.."kürek çekerler onlar da sonsuzluğa"..

Hep mutlu olmayı isteriz hayatta..oysa ilhamlar hep acıların ardında..yüreklerin tortulaşması işte bu acıdan..delik deşik bekleyişler..

Beklerken kaç kere doğum kaç kere ölüm yaşarız?..bir doğup, bir ölürüz..bilemeyiz kaderde neler var?..hangi sokak başında, acı- tatlı süprizler?...

Hep parayı seçenlere inat, zordur acılı aşkları seçmek..sevmek demek çile demek..hem de hiç karşılık beklememek..hep yatırım yaparız oysa biz..sevgiye bile yatırımla geçer ömrümüz..sevdiklerimiz de bizi sevsin isteriz..biz verdikçe hep, onlar da bir şeyler versin..

Aşkı, kaf dağında zannetmek bu yüzdendir işte..Oysa; hep almadan vermektir aslolan..biz hep almayı sevince..aşk kaf dağına uçmuş besbelli..getirsin şimdi bir yiğido, aşkı huzura..erelim biz de, karşılıksız sükuna..

"Aşka talip olduğumdan beridir sevgili!..karar kılamadım bir yerde..içim cehennem, her hücremde yangın var şimdi..en çok palyaçoları yakın buldum kendime..ağladıkça, gülen halime"..

Her aşık biraz delidir..her salik biraz sarhoş..içmeden delirten "aşkın şarabı".. bizi sarhoş eden..

Ben aşkı bulmuşum
İçmeden sarhoş..
Ötelere vurulmuşum
Ölmeden, mesut..

Ben acıya doymuşum
Yine de acıyla dost,
Beklemekten yorulmuşum,
Ezeliden hoşnut..

Mutluluklar kısa, acılar uzun sanılsa da fark yok aslında..acı kadar mutluluk var alemde..hiçbir sınav bitmez miadı dolmayınca..gecenin ardındaki sabahı gözle sen de! ..

bekleyeceğim ben seheri..hiç bitmez sandığım geceleri..gün sabaha döner elbet..günahlar sevaba ..sevenler ansızın karşılaşır elbet..sonsuzluk erişir yüreklere..ruhlar çileyi özümseyince, iyi günler ilerde..iyi günler dileğiyle..:)

27 Mart 2011 3-4 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar