Ah! Annem, Vah! Annem, Güzel Annem..

İçlerinde, doğurdukları çocukları birlikte oldukları erkek veya aileleri istemiyor diye veya yaşamak istedikleri hayata engel olarak gördüklerinden veya cahillik ve çaresizlikten, cami avlusuna, yetiştirme yurtlarına bırakanlar, evlatlık verenler, terkedip gidenler olsa bile, annelerin çoğu için çocukları herşeyden, hatta kendi yaşamlarından bile önemlidir.
Onları, ellerinden gelen en iyi şekilde bakıp, yetiştirmeye çalışırlar. Her türlü özveriyi karşılık beklemeden gösterirler.
Çocuk yetiştirmek, özellikle bizim gibi az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde, anneler için büyük zorluklar ve sorumluluklar getirse de.
Babalar içinse, durum genelde şöyle gelişir. Eğer anne ile birlikteyseler ve araları iyiyse çocuklarla da ilgilenirler, en azından onların yetiştirilmesine maddi olanak sağlarlar, ama anne ile ayrılarsa, hele, hele arada başka bir kadın varsa, çocuklarını unutup giderler, onların nafakalarını bile ödemekten kaçmaya başlarlar.
Tabii, arada az da olsa bu kuralın dışında kalan babalar vardır.
Yani, bizim toplumumuzda çocuk genellikle annenindir.Bu kadar önemli bir iş yapan, geleceğimizi yapılandıran annelerin durumu ise gerek sosyal, gerek ekonomik ve en önemlisi de eğitim açısından çok kötü durumdadır.
Eğitim görmesi engellenmiş, ekonomik ve sosyal açıdan erkeğe bağimli, şiddet gören, toplumda ikinci sınıf vatandaş statüsünde bulunan kadından, nasıl çağdaş, sağlıklı, iyi bir insan yetiştirmesi beklenebilir.
Beklenemez doğal olarak, ama, yine de anneler içgüdüleriyle de olsa bunu ellerinden geldiği kadarıyla yapmaya çalışırlar.
Ne zaman kadınlar, toplumda erkeklerle aynı haklara ve statüye sahip olurlar ve iyi eğitim alırlarsa Ademoğlunun geleceği kurtulabilir.
Aksi halde, insanlığın durumu çevre kaosunu da katarsak gitgide daha kötüleşecek gibi görünüyor.
Öncelikle kendi annemin, sonra tüm Dünya annelerinin ANNELER GÜNÜ'NÜ (böyle günleri ticari bulup pek benimsemesem de) kutlarım.
Benim çocuklarım da beni unutmazlar sanırım.
Hergün sevgililerin, annelerin, babaların günü olmalı, yılda birgün değil!!

10 Mayıs 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar