Akıllı Telefon

Vaktimizin büyük bir bölümünü sosyal medyada geçiriyoruz hatta ayarlarından bunu öğrenebiliyorsunuz günlük kaç dakika zaman geçirdiğinizi.Kullanım amaçları farklı olsa da yediden yetmişe hepimizi hapsediverdi bu dijital kapitalist düzen.

Beyin yıkayıcıları,deyin,

Beyin uyuşturucuları,deyin,

Ahlak katilleri, deyin,

Zaman cellatları,deyin,

Tüketici mafyaları,deyin,

Zihin robotcuları,deyin....

Farklı içerikler de mevcut hepimiz zaten bunlardan besleniyoruz,gerçeklerden uzak apayrı bir dünyanın kapılarını, elimizdeki model model akıllı telefonlar sayesinde,sonuna kadar aralıyoruz.

En gıcık olduğun paylaşımlar,yemek paylaşımları ile çıplak fotoğrafını paylaşanlar ve bu ikisi arasında ne farklar var?Ortak özellikler;edepsizlik,ahlaksızlık,görgüsüzlük,gösteriş,bencillik,hayasızlık...

Sofrasını paylaşıp altına yazıyor:"Buyrun,dostlar beraber olsun."Yahu her ilden arkadaşın var hatta her ülkeden,davetine nasıl icabet edecekler? Senin akşam yemeğinde ya da sabah kahvaltısında ne yediğinden kime ne?

Eskiden annelerimiz,yemek pişirirken kapıları pencereleri sımsıkı kapatırlardı,yemeğin kokusu komşunun burnuna gitmesin, canı çeker,diye.Maşallah şimdiki insanlar apartmanın orta katında,balkonunda mangal yakıp cümle aleme duyuruyor paylaşarak.

Sadece zamanımızı değil,bizden çok şeyleri alıp götürüyor bu sözde'akıllı telefonlar'.

Zaten kelime olarak bir tuzak var burada,akıl,sadece Allah'ın biz insanlara verdiği en büyük özellik nasıl oluyor da bir eşyaya verilebiliyor?

Bu cihazlar bize sakın,akıl verip yol göstereyim derken, büsbütün yoldan çıkarmasın!

12 Eylül 2022 1-2 dakika 124 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar