Anayasa Mahkemesi Kararından Yine Bağımsız Yargı Çıkmadı

Anayasa Mahkemesi dün akşam Anayasa değişikliği paketi hakkındaki kısmi iptal kararını açıkladı.

Ne yazık ki kararda, Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçimi yine Sn. Cumhurbaşkanının tekeline bırakıldı.

Pakistan gibi demokrasi açısından bizden daha geride gibi duran bazı ülkelerde bile, bu mahkeme üyelerinin seçimi cumhurbaşkanından alınıp, bağımsız kurullara verildi.

Ayrıca, HSYK'ndaki adalet Bakanı aracılığı ile süren iktidar baskısı da kaldırılmadı.

Şimdi, göstermelik demokrasi nutukları atanlara soruyorum. Bağımsız yargı bu mu??

Siz halkı değil, kendinizi kandırıyorsunuz bence.

Ülkemizi küreselcilerin çıkarları ve emirleri doğrultusunda, her yolu mübah görerek bölmeye çalışan işbirlikçilerin, başta ne yazık ki elektrik faturalarımızda bile yapılan metazori kesintilerle, paraları halka ödetilen proğramlarda cirit attığı TRT kanalları olmak üzere yandaş kanallarda, halkın beynini evet oyu verin yönünde yıkamaya çalıştığı, bu pakete referandumda inşallah hayır oyu çıkar.

Geçenlerde Bolu'da yapılan Türkiye Cumhuriyeti Valilerinin, iktidarın memuru gibi konuştuğu, çok bilmişlerin ahkam kestiği cemaat yandaşı Abant toplantılarında, özellikle Profesör İhsan Dağı gibilerin açık, açık" Kemalizmin modası geçmiştir.
Kemalizm artık yok edilmeli" babından yaptıkları konuşmalara ve Fetoçulara inat, halkın Kemalizminin ölmediği yanıtını verirler.

Yazık bu ülkeye.

08 Temmuz 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Yazık ki ne yazık !

    Kedi gibi dört ayağının üzerine düşenler mi, şeytan tüyü olanlar mı dersiniz; ne olsa, lehlerine işliyor. Halkımız da -ne yazık ki- bu uykudan uyanamıyor.

    İçtenlikle katılıyor, kutluyorum.