Anlamak gerek 24

24

Karşı grup üretim sürecine girmişti. Üreten süreç içine giren ikinci grup bir önceki zamanlardan beri tek yanlı olarak kendisine sunu yapılan gruptu. Tek yanlı durumla sunu alan grup üretim yapmakla yeni bir yansıma ve yeni bir yapabilirlik donanımı içine girmişti.

İyi de yamyamlık içinde olan ikinci grubumuz yeni yansımayı ve yeni yapabilirliği nasıl fark edecekti. Savunma bağlamında kendisini güven içinde görememesi nedenle kendisi de sunuda bulunacaktı. Savunma güdüsü bu denk düşmeleri ortaya koyacaktı.

İkinci grup kendisine sunulan ürüne karşı o sunuyu yapan grubu potansiyel bir tehdit olarak görmeye devam ediyordu. Tehdit olmasa bile imajdan algılı tehdit duyuşu nedenle grup savunması güvende değildi. Grup kaygı içindeydi. İkinci grubumuz aşağıdaki gruba nazaran ikinci bir nedenle bu kes de yukarıdaki yamyam grubun tehdidi altındaydı.

Bu yüzden ikinci grubumuz yine başka bir yamyam gruba karşı sunu yapmaya başlayacaktı. Kendisi de savunmacı ihtiyatla ve karşı grubun kendisine yaptığı sunu imajıyla daha hızlı bir şekilde üreten grup davranışı içine girecekti

Üretmeyen bir grup içinde doğal olarak üreten grup davranışı beklenmez. Üreten grup davranışı o grubun ürettiği nesneyi kendisini korumaya vakfetmeleriydi. Bu tür deney tekrarları ikinci grupta da bu tür tecrübeleri kendi savunmalarına dayanak yapacaktı. Grup kendisini koruma güdülü bir bilincin içinde olacaktır.

Üreten grup içinde fazla enerji tüketime eğilimi avlanma, toplama, üretim yapmanın yorucu yıpratıcı olma zorluğu ve riskleri nedenle bir sınırlanma oluştu. Üreten grup içinde görülecek davranışlardan birisi de belki de çok önemlilerden birisi de grubun saldırma ve doğada avlanma güdüsünün giderek azalması olacaktı.

Bu ben dediğimiz özne bilincinin kendisine, güdülerine karşı oluşmanın erdemiydi. Sağlama yapmanın, saldırmanın hemen beraberinde, hemen paralelinde “savunma” vardır. Üreten süreçler grup davranışında değişiklikler yapmakla, gerileyen saldırganlıklar, paralelindeki savunma güdüsünün yoğunluğunu öne çıkarmıştı. Saldırma geri kalmakla, beraber ve eş zamanlı olduğu savunma ileri çıkmış gibi oluyordu.

Yalıtımlı ben bilinci içinde en az dış dünya şartını yalıtım içine almanın yasası vardı. Ben bilincindeki en az dünya eksikliği, dış dünyayı bu ben bilincine cazibe kılıyordu. Bu nedenle dış dünya parçalı yalıtıma davetkar oluyordu. Grup öznesinin içinde doğanın kendisine davetkar oluşu gibi birçok deney sel imajların hafızası vardı.

Savunma güdülü grup bilinci, üreten grubu; yaptıkları üretimleri nedenle kendilerini çevreye davetkar kıldığını, sezmişti. İşte bundan sonraki grup savunma refleksi içinde bu tür davetkar oluşun akılcılığı ve kurnazlığı kullanılacaktı.

Kurban, sunu bu Yamyam bir grup diğer grubun avcılarıydı. Bu bağlamla bir grup hem avdı. Hem avcıydı. Bu nedenle bir grup hem davetkardı. Hem davet olunandı. Grubun ve kişilerin kendileri avcılara av olmakla davetkardılar. Üreten grup iki kes davetkardı.

İşte üreten grup kendi davetkar oluşlarını bu sunu ve kurbanlarla aşmıştı. Kişi ve grup deneyimi, yaşananları insan beyninde imimge izlerini oluşuyordu. Enzimler beyindeki bu kopya iz düşümlü im, imge ve imaj görünümlü etkilerin tepkisini yine iz düşümlü enerji paketlerinin protein kalıplarını yapıyordu.

İşte geçmiş deneylerin hatırlanması bu iz düşümlü sanal ya da imaj kopyalardan yapılan okumalardı. Bir kişinin üretim olmaksızın doğaya yönelimli olduğu dönemlerinde beri doğanın bu yönelime davetkar olma hatırlaması kişinin yaşadığı bu süreçleri imajdan okumasıydı.

03 Aralık 2019 3-4 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar