Anne Nasihati

Evliliği ticaret olarak görme yavrum :
Evleneceğin insan ilerde hayat arkadaşın olacak onunla bir ömür birlikte yaşayacaksın öğlene kadar değil ölene kadar niyet et ve öyle devam et !

Evini evin ailesini ailen gör .iş hayatındaki sorunlarını eve getirme arkadaşlarını eşine eşini arkadaşlarına değişme onlarla aranızdaki sorunları eşine yansıtma .
Ona ailesine karşı her zaman saygılı ol ! Büyüğünü say, küçüğünü sev eşinin ailesiyle aranızdaki geçen ufak tefek sorunları eşinin başına kakma ailesini küçümseme onlar için eşine surat asma eşinle kavga ettiğiniz zamanda ailesine surat asma onlara karşı anlayışlı ol gülümse küçük kırgınlıkları unut eşinle kavga ederken her şeyi bir çırpıda kesip atma onu ne kadar sevdiğini hatırla onun yokluğunda onu ne kadar özlediğini düşün onun yokluğuna dayanabilir misin onu düşün unutma kırmak kolay fakat kırdığın gönlü tamir etmek zordur .Kırmadan önce iyi düşün kırarsan tamir edemezsin tamir etsen de izi kalır .
Kırmadan önce onun senin için ne kadar değerli olduğunu düşün senin için yaptığı fedakarlıkları düşün tartışmayı büyütme hep ben deme artık tek kişi değilsin ben değil biz merkezli. düşün .Evine onun hoşlanmadığı insanları getirme onun hoşlanmadığı insanlarla görüşme artık senin dünyan iki kişilik onun kararlarına saygı duy aynı fikirde olmasanda ortak bir karara varabilirsiniz. Sevgi onun gibi düşünüp onun her dediğine evet demek değildir sevgi farklı iki insanın birbirini o olduğu için sevmesidir onu değiştirmeden olduğu gibi kabullenmesidir hatalarına rağmen iyi günde kötü günde yılmadan usanmadan yanında olmaktır.
Baktığın pencereye onun gözüyle de bak .
O senin çocuğunun annesi veya çocuğunun babası olacak ona göre saygı duy ilerde çocuğun ikinizi örnek alacak .
Asla senin ailen benim ailem deme iki kişinin arasına aileler girerse kişi kendisi olmaktan çıkar ailelerin koyduğu kuralları benimser ona göre yaşar onların yerine her şeye aileler karar verir iki kişinin evliliği evlilik olmaktan çıkıp aileler arası alışverişe döner.Adeta arap saçı gibi karışır bir düğüme dönüşür ve siz arada ziyan olur gidersiniz .Aileleriniz için asla tartışmayın unutma iyi aile kötü aile yoktur herkesin ailesi kendine iyi kendine özeldir .
Onun ailesine yanlışlarına rağmen saygı duy oda senin ailene saygı duymak zorunda ailesini sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak mecburiyetindesin . Evliliğinizi iki kişiden ibaret sayma sizinle birlikte aileleriniz de evleniyor ayrıca sen eşinin ailesiyle de evleniyorsun eşinde senin ailenle evleniyor . Eşin senide onları da atamaz iki tarafı da eşitle dengede tut her zaman haklının yanında ol .Ve her daim mutlu ol .

08 Nisan 2017 2-3 dakika 46 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 7 yıl önce

    Günün yazısını ve yazarımızı kutlarızud83eudd20

  • 7 yıl önce

    teşekürler Şermin hanım teşekürler şiirkolik ailesi