Araştıran İnsan Güncel İnsandır

Sanal pencerelerinin kapıları uzun zamandır dış dünyaya kapalı. Her zaman diyorum sana ?Bir gün yalanlarınla kandırdığın insanlar teker teker maddi desteklerini çekecek ve yalnız kalacaksın. ? diye. İşte o gün bugün. Seviniyor muyum, hayır. Bir insanın düşmesinden mutluluk duyacak kadar duygusuz ve duyarsız değilim çok şükür. Bana yapılan kötülüğe kötülükle cevap verecek kadar da seviyesiz olmadığımı biliyorsun. Sadece, şaşırdığım tek nokta insanlarımızın düşünmeden ve araştırmadan her söylenene nasıl kolaylıkla inanabildiklerine aklım almıyor. Bilmiyorsanız sorun, soruşturun, öğrenin ve mantık süzgecinden geçirin.

Çok mu zor?

Bilmeyenler için söylüyorum; herhangi bir sanal pencereye dışarıdan saldırı olduğu takdirde veri desteği veren sistemciler bir kaç saat içinde bu saldırıyı örtbas edebilme teknolojisine sahiplerdir. Ama sorun bir kaç saatin dışında ve uzun süreli ise ortada başka bir sorun demektir -ki bu da merkez veri sistemi ile operatör arasında anlaşmazlık var anlamına gelmektedir... Yani merkez(server) kanal, sanal pencereyi sistemden kilitlemiş durumda.

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte bilgisayar kullanıcı sayısı artmış ve küçük büyük demeden bir çok kişi bilgisayar kullanımı konusunda deneyim sahibi olmuştur. Her ne kadar bu konudaki bilgilerimiz sınırlı kalsa da teknoloji ve teknik konulardaki kapasitemiz aksi durumlarda yeterli gelmemekte ve bir uzmana ihtiyaç duymaktayız. Özellikle bize yabancı gelen kelimeler ve sorunlar karşısında hiç bir şey yapamıyor işin içinden çıkamıyoruz. Bu gibi durumlarda ben sorunun ne olduğunu anlayabilmek için ilk olarak onlıne İngilizce Türkçe sözlük'ü kullanıyor ve asıl sorunun kaynağına ulaşmaya çalışıyorum. Sizlerde biraz araştırırsanız eminim söylenen her şeyin anlatıldığı gibi olmadığını yani her doğru denilenin söylendiği gibi olmadığını göreceksiniz.

Şiir yazan aydınlar olarak sizden ricam, biraz düşünmeniz. Yani araştırma yapmayı kendinize ilke edinmeniz. Her söylenene eyvallah deyip mantık süzgecinden geçirmeden doğru olarak kabul etmeyin. Böylece yalan söyleyen, başkalarının haklarını alan ve istedikleri gibi kelimelerle oynayarak yanılgılara neden olan kişilere karşı meydanı boş bırakmamış oluruz.

Unutmayın... Okuyan ve araştıran insan güncel insandır.

20 Ağustos 2009 2-3 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Okuyan ve araştıran insan güncel insandır. Doğru söze ne denir..Tebrikler..

  • 13 yıl önce

    evet esma katiliyorum sana yazini da yeni okudum cok dogru özellikle benim gibi sanal hayata 6 yilini vermis biri olarak kazandigim en güzel sey iki bilemedin üc saglam arkadas birde siir yazma hevesimi artitrdi sanal o kadar ama benden cok sey götürdü özellikle kocaman zamanimi ve yalan asklari bir söz vardir sanalda baslar sanalda biter diye benim de hep öyle oldu.Kutluyorum yazinizi👍👍👍