Arşınlanan Yaşam

Kaç yaşanılası yer arşınladık bilmem. Yıllar boyu, tabana kuvvet edasıyla coştuk, oradan oraya, şehirler arasındaki mesafeyi düşünmeden, her diyarın güzelliğini tattık. Bu zamana dek, sahiden de yaşanılacak, görülecek her ayrıntıyı sindirdik içimize. Gözlerimiz şimdiye dek şahit olduklarını artık hatırlayamaz oldu. Şöyle bir hakikat de var ki, ömrümüz sona erinceye kadar bu böyle devam edecek.

Sabah şu an bulunduğumuzdan bambaşka bir memlekette idik. Hoş görüntüler sakladık belleğimize. Akşama doğru ise başka diyarın güzelliğini resmetmek için dolaşıyoruz kulaç kulaç. Her adımımızı bir yeniliğe atarak, gelişigüzel hayatımızda, şu anda hiçbir şeyi dert etmeden keşfimizi yapıyoruz. Sahiden de bu halde, hiçbir kötü düşünce barınamıyor insanın kafasında. Gezimizi başlatalı beri, içimde ne bir pişmanlık var, ne de bir kaygı. İşte bu yüzden, böylesine hayat tarzını öyle seviyorum ki, başımdan ne olay, ne macera geçerse geçsin, bu mutluluğum hiçbir zaman azalmayacak.

Gezilerin en güzel yanıysa kuşbakışı görünümüdür. Her bir ayrıntıyı elinizin altında bulursunuz böyle manzaralarda, ve elbette ki böyle yerleri resmetmek için içinizde dayanılmaz bir istek duyarsınız. Bir an önce işe başlamak ise, böylesi bir görünümden size hatıra kalacak nice önemli şeyden birisi olacaktır.

Hayatı bu denli çılgınca, sonuçsuz yaşayabilmenin naifliğinde yine düşlerimizi kurarak yürüdüğümüz sokaklarda, öylesine detaylar yakalıyoruz ki, yaşamımızın sonuna dek bu şekilde yaşayacağımıza dair birbirimize yeminler ediyoruz. Elbette ki dostlarım, yol arkadaşlarım en az benim kadar mutlular yaşam tarzımızdan. Böylece birbirimizle anlaşmamız, birlikte bir bağ kurmamız kaçınılmaz oluyor.

O gün çehremizi Akdeniz'in sıcak iklimi sarınca, bir yerde konaklama ihtiyacı duyuyoruz. Burası öylesine insana yakın ki, hayatımızda, aklımızda, gönlümüzde, yüreğimizde en ufak bir pişmanlık yok. Bazı zamanlar her şeyin bu denli toz pembe olması beni korkutuyor aslında. Ama bu düşüncem hemen silinip gidiyor aklımdan. Çünkü her şey hiç olmadığı kadar gerçek ve sonsuz burada. Bunu içimin en derininde hissedebiliyorum. Şimdi de oradaki insanları, anılarını, tecrübelerini, yaşamlarını, düşüncelerini, kısacası onlara dair ne varsa, hepsini birer birer akıllarımıza, yüreklerimize, tuallerimize resmediyoruz, sahiden de hepimiz de hem birbirimizden, hem bütün diyarlardaki insanlardan öylesine memnunuz ki, her şey hayatımızı her dakika güzelleştiriyor, mutluyuz.

Adımlarımı yıllarca umuda, doğaya, insanlığa atıyorum. Ve yaşamım devam ettiği, kalbim attığı, dilim döndüğü, beynim çalıştığı sürece bu böyle devam edecek. Yurdun her güzelliğini görecek, her rengini tualime aktaracak, her duyguyu kalbime resmedeceğim. Ve biliyorum ki bu aşamada asla yalnız kalmayacağım. Gerçekten de iyi ki yaşıyoruz ve bu yönde bir yaşantıyla kendimizi, düşüncelerimizi, anılarımızı eşsizleştiriyoruz; şimdi ve her zaman olduğu gibi, geziyoruz yüreğimizden geçen her diyarı, doğan güneş ile birlikte...

AĞUSTOS 2012

30 Ağustos 2012 2-3 dakika 88 denemesi var.
Yorumlar