Aşk Maviyse Sen Nesin

Kahve kokusu kimi insana güzel gelir kimi insanaysa güzel gelmez hatta öyledir ki dayanılmaz bir koku olduğu bile düşünülebilir. Nitekim kahve kokusu bende de böyledir dayanılmaz ve kötüdür. Kahvenin kötü olmasına rağmen ve kahveyi sevmememe karşın kahvenin en tuzlu halini içmek için can atmanın bana kattığı mutluluğu tarif etmek gerekirse söyleyebileceğim tek söz aşkın dilinin sende gizli olduğudur çünkü aşk ne hendek tanır ne de engellemeleri. Aşk için imkânsız olan hiçbir şey yoktur. Olmamalı da zaten. Aşk dipsiz bir uçurumdur sonsuzluğu da hemen hemen buradan gelmektedir. Aşkın sonsuzluğu aşkın hiç bitmeyecek olmasındandır.
Şimdi diyebilirsin aşk da bitebilir diye
Hayır, tabi ki çünkü bitebilen sadece sevgidir.
Günümüz insanlarının en büyük yanılgısıdır âşık olmak ve aşkın bitmesi bu yanılgı hoşlanmayı sevmek, sevmeyi de aşk zannetmelerindendir oysa aşklarının bitmesinden bile bu yanılgıyı anlayamıyorlar oysa ki aşk sonsuzdur, aşk hiç bitmeyendir.
Bir insanın sevgisi bitebilir. Bugün seviyorken, yarın sevmeyebilir. Hâlbuki sevgi bile yüreğin lisanıdır o bile bitmemelidir ama ne yazık ki sevgi bitebiliyor oysa aşk en derin okyanusların bir bütünlüğü gibidir. Aşk dünyanın dörtte üçünü kaplayan su gibidir, insanın dörtte üçünü kaplar aşk. Tabi âşık olmak günümüzce içilen suya verilen ücret gibi ucuzdur, çok basittir ama aşkın yalın hali sonsuz olanıdır.
Aşkın yalın hali sensin.
Herkes âşık olabilir mi?
Bu yüreği taşımak ne denli mümkün olabilir?
Gerçek bir aşkı bulabilmek, aşka varabilmek, aşkın dilini anlayabilmek, aşkın gerçekliğini bütünüyle anlayabilmek, gerçek aşkı bilmek, hissetmek, sonsuzluğu yakalayabilip yüreğinde hissedebilmek çok başka bir şeydir.
Her yürek taşıyabilir mi?
Anlayabilir mi?
Bu tartışılır ancak kimse bütünüyle ben aşığım demeye kalkmasın. Aşkın dilini, gerçekliğini yüreğinde hissetmeden, aşkı anlamadan aşığım dememeli çünkü
Bunu dediğinde günün birinde yüreğinde biten bir şey hissettiğinde biten şeyin aslında aşk olmadığını kavrayamayabilir bu da aşka inanmamak olur ki aşkın hüsran olduğu yalanına inanıp inandığı yanılgıda ahkâm kesebilir. O yüzden aşkı gerçekten hissetmeden aşığım dememelidir.
Bunu biliyorum, böyle düşünüyorum.
Bana bunları gösterebilene, bunları hissetmeme neden olan kişiye şu soruyu sormak istiyorum
Aşk maviyse sen nesin?
Mavi denizdir, uçsuz bucaksız okyanuslardır.
Deniz, okyanus şeffaf olmasına rağmen mavidir.
Gökyüzü mavidir, uçsuz bucaksızdır.
Mavi sonsuzdur, güzelliktir, sevginin dilidir o yüzden aşkın dilidir mavi rengi.
Yani aşk mavidir.
Aşk maviyse, aşk sonsuzluksa sen nesin?
Bu sorunun cevabı şüphesiz aşk sensin.
Aşk maviliktir, aşk sonsuzluktur, aşk sensin. O yüzden aşkın dili sende gizli.
Bu demektir ki sen sende gizlisin.
Şimdi hisset bende ki kendini.

12 Aralık 2017 2-3 dakika 4 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 6 yıl önce

    Evet evet tam da böyle muallak halidir aşk. Binlerce tarifi varken her tarif eksik kalır bu duygu karşısında.

    Tebrik ediyorum.

  • 6 yıl önce

    güzel düşünceniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.