Aşk Olsun

Gül dalına konar bülbül sevinçle. Kararsız zamanın ilk saniyeleri... Bülbüle dokunsa gül dikenli bedeniyle kanar oracıkta bülbül ve sarsılır gül.
Hiç hareket yok. Kimse bir şey söylemezse sonsuza kadar susacak nefesler. Gül rüzgardan korkuyor bülbül kendi gönlünün derdin de bilmeden gülün dikenini sokulmaya çalışıyor ve durağanlık
...



Aşk böyle midir gerçekte de? Girerken yüreğe ona zarar vermemek için çırpınır mı yoksa rastgele bir martının gök yüzünden pike yapıp dalışı gibi mi dalar gönlün derinine?...



Kalbin en büyük pırıltısına sığınmak ne güzeldir unuttuysak bile bir hatırlayalım. O pembe bulutlar yumuşacık edalarıyla inerken beden sahamıza önce uyuyorduk sarsaklaşmıştı belki de beden. Sonra bir ürperiş, bir titreme, bir heyecan dalgası sınır boylarında, kapalı perdenin aralanması ağır ağır ve uzun süren sessizlik...



Sarhoş değilken leyla olur beden sarsılır kalp bu ambiyans da olagelen şey en zor izah ede bildiğidir insanın kendisine.
Aşkın zarafetle yanımıza yaklaşıp bizi tutsak edişine hangimiz hayır deyip de redde bildik kii? O güzelliği mumlar yakıp, yaldızlı davetiyeler postalayıp davet ettiğimizde gelmedi, gelmez. Arasak da coğrafyanın en olmadık yerlerinde hep beklenmedik bir taşın altında bazen de bulutlarla gezer kol kola. Ve atar ağını, avını görmüş avcı gibi büyük bir iştahla. Yakalanırız acemi bir telaşla.
Hummalı kalp atışlarımız yüksek ritm de vurmaya başladığı zaman idrak ederiz ki zor zamanların en alt basamağında ilerlemekteyiz aşkın içine.
Veya hayatı zindan etmeye başlarız kendimize platonik bir hevesin şiddetli sancısında... Zira karşılıklı aşk bir mucizedir ama bir de karşılığı olmayan aşklar vardır en içsel yanlarıyla.Kimselere diyemediğimiz kendimize bile zor itiraf ettiğimiz kanat takmış ama uçamayan bizi olduğumuz yere çivileyen duygulardır onlar. Aşk bir sersemliktir bazen en saf haliyle bizi afallatır ve söküp atamayız büyük fırtınalarda savrulup sakin rüzgarların koynuna.




Bir başkalaşım dır aşk ondan önce ondan sonra diye ayırmak gerekir zamanı. Kucaklayıp sarıp sarmalamak ister özenle. Sevgi ve şefkatle bakılmak ister ömrü öyle kısadır ki yerini çok kısa sürede monotonluğa bırakıp başka diyarlara uçup gider.



Aşk konusunda edilebilecek yüzlerce binlerce söz varken ben kalemimi özgür bırakıyor ve kağıdın kalemle olan dansını yansıtıyorum.


en parlak yıldız kendi göğünde
kalbin sınırsızlığı
ruhun özgürlük çağrısı
parmaklıksız esaret
nasıl bir vurgunsan insana
derinlikte bir nöbet
sığda bir sapma
frensiz bir gidiş yolda
hayatın içinde bir ahenksin en başta

pusulasız bir yön haritada
sevdanın altın yazgısında unutulmuş
anı'sın daima en derinde
ne kaos ne yanılgı
özgür bir ıslık sın aşk her dilde...



"Tanrı'nın en büyük armağanı olmalı aşk" dedi kadın fısıltıyla ve ekledi "aşkım saadetimdir."
Uzun zamanın içinde kısa süren bir yağmurdu bu üç sene. Ama etkisi hala süren bir sağanak. Elindeki resmi eski ahşap kutuya özenle koyarken "seni seviyorum sevgilim burada olmasan da beni duyduğunu ve orada olduğunu biliyorum bunu bilmek her şeye bedel. Bu aşk hiç bitmedi bitmeyecek. Sen gitmiş olsan da tutkuyla ve aşkla bağlıyım sana..."



İsteklerine, arzularına sarılmış kendisini aşka adamış kaç insan vardır acaba ve kaçı sarılamamıştır cesaret edemediğinden. Kaybetmiş ya da üzerini örtmüştür o güzel duygusunun pek çok şeyden ötürü. Ama aşkı yüreğine alıp cesurca kendini bu akışa bırakan bir dolu insan vardır.



Hepimiz bir hikaye anlatabiliriz hayatın içinde ama o yüce duyguyu tanımamış onu bilmeyen biri için o yoğunluğu anlamak hikayenin içine nüksetmek kolay değildir. Aşk sonsuz bir serüvendir ancak asla macera değildir. Yürekli bir seçim bazen de büyük bir devrimdir kişinin attığı adımlarda. Kendimiz solarken o hep capcanlı ve dipdiridir. İleri bir adımdır kişiden öteye...


Hayatımızın en büyük özetidir bazen en önemsiz gibi gözüken küçük bir kaç kelime.


Onlarca gönülde büyüyen, büyümüş ve daha niceleri büyüyecek olan sağanakların en görkemlisidir aşk bir insanın içinde. Yürekli eylemlerin yarı aralık nefesidir. Onu soluklamak her dem hoşluğa ve büyük çapta bir güzelliğe sarınmaktır.
Selam olsun bu enginliğe onu yüreğinde barındıranlara, onu unutmuşlara, varlığından bir haber olanlara ve ona henüz yelken açmışlara. Hayatınızın bir anında mutlaka A Ş K olsun

***

20 Şubat 2014 4-5 dakika 19 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (5)
  • 10 yıl önce

    Aşk dünya var olduğundan beri o da var kainatta ve de iyi ki var. Allah'da dünyayı ve insanı, onunla birlikte bir çok canlıyı da aşk ile yaratmıştır. Sevme duygusunu yitiren insanlar zaten hastalıklı bir durum var demektir. Güzel bir yazıydı okuduğum kutlarım içtenlikle Maide hanım...👍

  • 10 yıl önce

    olsun...

    tebrik ediyorum Maide Hanım...

  • 10 yıl önce

    sağ olun Ahmet bey sonsuz teşekkürler 👧

  • 10 yıl önce

    çok teşekkürler Hatice hanım 👧 sevgiler

  • 10 yıl önce

    Mutlaka olmalı...

    Tebriklerimle...