Aşkın Mahkemesi

Sevgi neydi ? Bu zamana kadar hangi dil, hangi lisan sevgiyi anlatmaya yetebildi.Ya da diller, lisanlar yetti de sevgiyi anlatmaya, yalan sevdaların etkisiyle körelen gönüller bunu anlayıpta idrak edemedi.

Bende hayat yolunda sevgiyi arayan toy bir savaşçıyım. Lakin bir hayli yorgun, bir hayli kırgın ve sevda arayışında umutsuzluğa düşmüş bir savaşçı. Masum hayallerle, parıldayan umutlarla ve katıksız bir aşkla yüreğime buyur ettiklerimi bir süre sonra kalbimin en kuytularına defnederken ve arkalarından gözyaşlarına boğulurken dedim ki ; 'Aşk, hayalperest şairlerce uydurulmuş bir saçmalıktan ibaret' !.

Aşk'ın erbabı olmuş şairler ; 'Çöl ortasında akan bir ırmakta maşuklarının suretini görecek kadar aşkın cana işlediğini yazıyorlar şiirlerinde. Aşklarından seraplar gördüklerini ve Aşkın ebedi olduğunu yazıyorlar. İyi de hani nerede böylesi aşklar, nerede böylesi sevdalılar ?

Biliyorum. Sevdiğimi canıma nakış nakış işlemeden, aşkımı acıyla yoğurup, gözyaşımı ekmeden 'Aşığım' demek haddim değildir. Lakin ben bunların hepsine razı olurdum sonunda vuslat olsaydı. Yaşadım ve gördüm ki ; Kavuşmak hayal, vuslat yalan. Aşkların sonu hep gözyaşı, hep hicran. İşte o vakit durup bir daha düşündüm 'Ben Aşk'a dair ne biliyorum ki ?' dedim kendime ve açtım defteri, aldım elime kalemi, en başından bir daha yazdım sevdalara dair tüm bildiklerimi.

Bildiğim şudur ki ;
Aşk ; Sevdiğinle bir ömür boyu mutlu olmak demek değildir
Aşk'ı 'mutluluk' ile bağdaştırmak ne büyük cahilliktir
Aşk ; Ham gönüllerin acıyla olgunluğa erişmesi demektir
Aşk'ta sevgili için akan her bir damla gözyaşı incidende incidir
Aşk ; Sevgiliden gelen kedere, hüzne de razı olup, 'Amenna' diyebilmektir
Ve Aşk ; İki ayrı bedende, Tek bir 'Yürek' demektir !.

Sahi birde siz söyleyin Dostlarım
Sevgi neydi ? Aşk ne demekti ?

29 Mart 2012 1-2 dakika 17 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar