Aşkın Sesi Kadınlar İçin

Trompet çalarken içimden neler geçer? Neler söylemek ister dilim? Aşkı mı haykırırım? Geçmişin seslerini taşırken o ana, çok yorulur mu yüreğim?

Ben trompet çalarken burada değilim. Eski zamanlarda güzel bir kadına yazılmış bir şarkıdır kimi zaman çaldığım. Ben de o zamana gider, hiç bilmediğim o yerde o güzel kadına söylerim şarkıyı. Geçmişe âşık olurum çalarken. Trompetimin sesi yanıklaşır. Ağlar kimi notaların omzunda sesler... Şarkı bitip gözlerimi açtığımda, ayağımın tozuyla geri gelmiş olurum. Belki ondandır, her dem hasret birikmişliği günlerimde.

O günlerden kalma sözcükler de takılmıştır parmaklarıma. Kaleme atlayıp süzülür kâğıtlara. Geçmişten gelen sesler sözcüklere dökülür. Dijital çağ aşklarında mektuplara yer yoktur ya, ben her âşık için mürekkep dökerim kâğıtlara. Her biri hiç tanımadığım insanlar için birer aşk mektubudur. Ben yalandan aşkları da gerçek gibi yaşarım içimde. Ne yazsam, işte ondan aşk vardır, ne çalsam işte ondan aşka seslenir.

Her çaldığım, kadının yüreğine dokunur. Aşka hasret mi bıraktık yoksa onları? Gözlerini kapatıp dinler beni kadın. Kendini eski zaman şarkısındaki adamın, âşık olduğu kadının yerine koyar. Aşk... Geçmişte mi sahiciydi? Ondan mı ne çalınsa o günlerden kadının içine dokunur? Bense geçmişten gelen bir elçiyim sadece Öyle sayıyorum kendimi. Yaptığım tek şey sadece geçmiş aşkların mesajını iletmek... Ve belki de yaptıklarım arasında günümüz aşklarını değerli hale getirmek de vardır.
Ondandır gözlerimde sürekli bir aşk ışıltısı... Yeniden âşık olmuş gibi bakışlarım dünyaya... Her cümleye başlayışımın ilk aşk heyecanıyla olması...

Trompet çalarken, yazarken, konuşurken geçmişteki güzellikleri taşıyorum. Yorgunluğum ondan belki... Ama yine de mutlu bir yorgunluktur. Hep bir ilk aşk heyecanıyla başlarım güne
Seslerin, renklerin, sözcüklerin en güzelleri onu hak edenler için... Tüm güzelliklere o kadar yabancı bir çağda yaşıyoruz ki karşılaştıklarında, garip bir şaşkınlık içinde olurlar. Kadınlar... Aşkı hak eden... Güzel duyguları açığa çıkaran... Şiddet değildir hak ettikleri. Hayatın tüm coşkusuyla âşık olunası kadınlar... Sesler ve sözcükler işte ondan dokunur onların yüreklerine. Gerçek aşkı bulacakları umutlarını hep sıcak tutmak için, geçmiş aşklarının sayfalarını açıyorum onlara. Ve ben de o geçmiş zaman adamlarının o aşkı sundukları yüreklerine imrenerek bakıyorum.

Her fırsatta yeniden ve yeniden âşık olmak ne güzel bir heyecandır! Tüm dünyaya, tüm güzelliklere...

31 Ağustos 2011 2-3 dakika 42 denemesi var.
Yorumlar