Aşktan Gayrisi Yalan

Her şeyden önce aşk vardı. Aşktan gayrisi yalandı. Allah aşkı evrene verdi. Evren aşk üzerine yaratıldı. Dünya aşkla döndü. Güneş aşkla yaktı kendini. Tohumlar aşkla filizlendi. Gökyüzü aşktan ağladı. Kuzular aşkla ayaklandı. Aşkla sütlendi göğüsleri. Aşk olmasaydı bu hayat olur muydu? Aşk olmasaydı, gözyaşı pınarları kurur muydu? Aşk. İsmi yetiyor gayrısına ne hacet. Yaradan yarattı insanı aşkla tanısın kendini diye. İnsan aşktan iki büklüm oldu. Yüreği paramparça. Her bir parçası bir yerde. Yanar durur Hû diye.
Aşk lise sıralarında, sokak duvarlarında yazılmış basit birkaç söz değil, derya deniz olsa bu söz boş değil. Mecnun aşktan düştü çöle. Ferhat vardı suya dağı dele. Çölde susuz kalan gül gibi.
İbrahim'in aşkıydı nemrut'u yıkan. Süleyman'ın aşkıydı, bülbülü konuşturan. Muhammed(S.A.V)'in aşkıydı Miraca çıkaran.
Aşk bazen bir aşığın sazında, bazen bir maşuğun ağzında, bazen bir abdalın yol güzergahında. Pervaneyi aşktı yakan. İbrahim'i aşktı kor ateşten kurtaran. Aşkın ada sana ihtiyacı mı var. Aşk değil mi insana değer katan. Kaçmak lazım mı aşktan.

Ben aşk istemem
Aşk beni sarar durur
Ben aşktan kaçtıkça
Aşk beni arar bulur.

Kaçmak beyhude, aşk heryerde. Bazen bir ananın yüreğinde, bazen bir sevdalının kalbinde, bazen de bir şairin dilinde. Çok kelimeler harcandı aşk uğruna. Göz pınarları kurudu aşk yoluna.

Aşkın adı, oldu firak.
Artık kaçmayı sen de bırak.
Sal kendini aşk dehlizine
Gör bak hayat ne berrak.

Aşkı bana verdi Yaradan. Aşkın rengi al koyu. Aşk artık aştı benim boyu. Ben sevdalıyım desem inanmaz ki insan soyu. Kopamam senden desem gülerler kıkır kıkır. İçeyim aşk zehrini lıkır lıkır. Zahiri aşktır biliyorum.
Seni yıldızlara soruyorum. Siz nasıl dayanıyorsunuz bu yangına? Yıldızlar da cevap veriyor; Aşık olmak için önce yanmak gerek. Gözyaşı akarsuyu kurmak gerek. Yüreğine aşkı çakmak gerek. Bazen Mevlana gibi Suskun olmak gerek. Bazen Züleyha gibi haykırmak gerek. Bazen Eyyüp gibi acıya dayanmak gerek. Bazen Yunus gibi sabır gerek. Bazen Mecnun gibi aramak gerek. Bazen de durup beklemek gerek. Bunları yapamayana aşk ne gerek.

Yıldızlar ağır konuştu. Gittim güneşe; ey güneş dünyayı yakarsın ateşinle ama dünya mutludur halinden. Bu işin hikmeti ne diye.
Güneş başladı yanmaya. Kor alevlerini yaydı bütün uzaya. Ben yok dedi güneş. Biz varız. Tek yumurta ikizi gibi. Aynı kabuktan çıkmayız. Biz ayrılmayız. Birimiz yok olursa diğerimiz yaşamayız. Biz elmanın iki parçasıyız. Biz tenle can gibiyiz.
Güneşin sözü oldu lafın özü. Artık konuşmak bize yakışmaz.
AŞKın ikinci harfi beni yakar. Derdime dert katar. Hasreti özlem katar. Uzaklardan bir gülümsese ömrüme ömür katar.

09 Temmuz 2010 2-3 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar