Ayrılmak Çok Zor Sevince

Bir boşluktayım bugün, içimde üzüntü,çaresizlik hakim. Elimde değil düşündükçe gözlerimden akan su damlalarına hakim olamıyorum istemiyorum, akmasınlar ama durmuyorlar, düşünmek istemesemde yapamıyorum.Sesi kulaklarımda varlığını sevdiğiniz, yokluğunu düşündüğünüzde üzüntüye boğuldunuz sizden ayrılmasını, gitmesini istemediğiniz bir canlı var ondan ayrılacağınızı bilmeden o hala peşinizde pervane gibi dönüp, oyunlar yapıyor ama mecbursun gidecek.O çok sevdiğinizi biliyor hissediyor size nazlar, cilveler yapıyor.Düşünmesi bile içinizi yakıyor karşınıza hayali geliyor şımarmaları ,oyunları ,nazları. Sizin içinizde sevgi vardır, çok seversiniz ya yokluğunu düşünmek bile acıtır yüreğinizi işte bu duygular bugün benim canımı çok yakıyor .

Sizin için belki bir arkadaş bir sevgili benim için ise çok sevdiğim köpeğim şimdi yüzünüz bu satırları okurken belki değişecek!...
Ama doğru çok seviyorum! benim için çok değerli olan köpeğim gitmek zorunda ve ağlıyorum..... .Bu satırlarda durmuyor gözdeki yaşlar yirmi günlük bebekken alıp evimin terasında büyüttüm o hasta olduğunda üzüldüğüm evlat gibi benimsediğim köpeğimden ayrılmak çok zormuş.. Beni herkesin anlamasını beklemiyorum, duygularımı üzüntümü anlamanız için gerçekten her canlıyı sevmeniz değer vermeniz gerekir, hele bu canlı için emek harcandısa benimsediseniz onu kıymetlidir onun var oluşu size .Ben onu sevdiğimde şımarır kızdığımda başını patilerinin arasına saklar bana arada kaçamak bakışlar yapar, bakalım yüzümdeki kızgınlığım devam ediyormu diye yumuşak bir sesle seslendiğimde hemen kalkıp yanıma gelir özür diler gibi cilveler yapar, köpekler sizin kızgınlığınıza da sevginizide anlıyor benim köpeğimde beni anlıyor.ama bazı insanlar.... zaten anlamasını da beklemiyorum.
Ben köpeğimi çok seviyorummm anlayanada anlamayana da ....


bu sitede ki arkadaşlarım hepsi duygulu insanlar çünkü duygu şiirleri var yürekten yazıyorlar kalpte duydu sevgi olmadan şiir yazılmaz ama dışarda çok insan var ki köpek sevmez çünkü onlar sevgiyi bilmez, insanı nasıl sevsinler havyan dediğimiz canlıları nasıl sevsinler, beni nasıl anlasınlar .......

26 Ekim 2009 2-3 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 14 yıl önce

    Sayın hanım efendi, benim hayatımda besleyipte büyütmediğim ecvil hayvan yok gibidir. Attan tut, kaplumbağaya varıncaya kadar. Hatta şimdi de Bir tane Van kedim var. Gerçek torunum yok ama o benim torunum gibidir.

    Onun için seni benden daha iyi anlayacak yok gibidir.

    Hayvanı sevmeyen insanı asla sevemez. Bunu da çok iyi biliyorum.

    Bazen hayvanlar bizi insanlardan daha sever. Daha çok iyi anlarlar. Bunu bende biliyorum.

    Havyan deyipte gelip geçme.

    Bazen onlar bizi bizden daha iyi anlayıp severler. Bizim sevgimizi karşılıksız bırakmazlar.

    Onun için bende sizin gibi hayvanları sevgisiz insanlardan daha çok seviyorum.

    Çok güzel bir denemeydi hoşuma giiti.

    Zevkle okudum.

  • 14 yıl önce

    İnsan yüreginden fışkıran sevginin çeşidi yoktur,degerli yazarım,sevgiyi verdiğinizde kime vermişseniz o zaman adı konur.O zaman çeşitlernir,Ama aslolan sevecek bir yürek olmasıdır.Git gide sevgiden uzaklaşan insanlarımız sizi anlamakta zorlanırlar haklısınız.Ama ben her türlü riyadan azade sizi kutluyorum çünki sevgiyi biliyorsunuz ve o küçüçük yürekteki sevgi kaynağından sevgi ırmakları oluşturuyorsunuz.Sayğılarımı bıraktım sayfanıza.