Babam' a (2)

Sana bir hediye almayı düşünüyordum baba, bugün senin gününmüş az önce öğrendim daha doğrusu tüm babaların...unutmuşum epeydir böyle özel bir günü.






Sana bir hediye almayı düşünüyorum baba, bu defa param var inan yani utanmana gerek yok 'eşşoğleşşek paranı harcama' dediğin o günlerde bile son paramı sana aldığım kalın tokalı kemere seve seve vermiştim, çünkü sen sevinmeliydin. O reklamlarda ki zengin baba zengin çocuk profilini görüp de üzülme diye iyi bir şeyler almak isterdim sana hep ama küçüktüm, fakirdim ve bunlar senin umurunda bile değildi esasen ben senin bu yanını da sevmiştim. Nefret ederdim o reklamlardan hep bu yüzden.






Babalar günün kutlu olsun baba; bunu yüzüne söylemeyi çok isterdim, küçüktük tabi bilmiyorduk elini öptüğümüzde alnımıza kondurduğun öpücüğün sonsuz kudretini hep 'bıyıkları batıyor be babamın' der gülerdik gizli gizli...






Kalabalıktık,çok kardeşli bir ailede tek maaşla nasıl geçinilir idrak edemediğimiz o yaşlarda sen elinde çikolata değil de ekmek getirdiğinde anlamaya başlamıştık bu memlekette çikolatadan daha kıymetlidir ekmek...






Kimseye yaslanmadan ve eyvallah etmeden yaşamayı öğrettiğin o günlerde anlamalıydık aslında ' kızım yapayalnızsınız unutmayın bir Allahınız bir ananız var' dediğinde, o derin anlamı..şimdi anladık baba!






İyi ki babamızdın! Değerlerinle, bize kattığın onur ve şerefle...başka bir dünyada olsan bile buralarda bir yerdesin...babalar günün kutlu olsun :)

22 Haziran 2016 1-2 dakika 30 denemesi var.
Yorumlar