Başkan Obamanın Verdiği Ev Ödevlerimiz!!

Geldi, geliyor, derken Başkan Obama geldi, gördü, gezdi ve bir öğretmen edasıyla ev ödevlerimizi satır aralarında verdi gitti.
Şimdi, ne yapacağız, hangi ödevimizi öncelikli olarak yapmamız gerekiyor?
Görünüşe bakılırsa önce, Ermenistan sınırımızı açacaklar, resmi sınırlarımızı tanımayan, Sivas, Kars, Van, Iğdır, Erzurum gibi yedi Doğu Anadolu şehrimizi hayali Ermenistan haritasında gösteren, kendisine sembol olarak yine, sınırlarımız içindeki Ağrı Dağını seçen, bu şehirlerimizden, aldığı toprakları, Sözde Soykırım Müzesinde sergileyen, ABD de de, diasporası tarafından Sözde Soykırım Müzesini açmak üzere olan, kardeşimiz,dostumuz Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesini işgal ederek, gerçek soykırımı, Azerilere uygulayan, Ermenistan'a sınırımızı neden açalım?
ABD istediği için mi? Bence, bunu kesinlikle yapmamalıyız.
Önce, Ermenistan, sözde soykırım iddiasından vazgeçsin, haritasını düzeltsin, sembol olarak kendi ülkesi ait birşey seçsin, sınırlarımızı tanısın, Karabağ'dan çekilsin bakalım. Ondan sonra sınır açma konusunu düşünmeliyiz.
Bunlar yüzünden, Azerbaycan'ın dostluğundan da olacağız. Bize ne? ABD nin Kafkaslardaki çıkarları ve Rusya ve Uzak Doğu ile yarışından, bütün bunların altında, yine eskiden soğuk savaş yıllarında olduğu gibi, ABD, Rusya çıkar çatışması yatıyor.
İşte sonuç, Azerbaycan doğal gazını Rusya'ya satmış bile, bizim Nabucco projesi yatmış gibi görünüyor. Zararı yine bize oldu!
İkinci ödev, yine, Doğu ve GüneydoğuAnadolu Bölgemizi sözde Kürdistan haritasında gösteren Kürtlerle ilgili, ABD bu konuda da açık olmasa da birşeyler istiyor.
Bu konuyu istekler açıkça belirtilince yazayım.
(Arkadaşlar görüyorsunuz, ülkemizde ne kadar çok, gözü çıkasıcaların gözü var. yıllardır, bize rahat, huzur vermiyorlar.)
Bir de Afganistan'a, Talibana karşı, şu anda bulunan ve halk tarafından kendi güçlerinden çok sevilen, barış gücümüzü çekip, savaş gücü göndermemizi istiyorlar.
Afganistan'da da başkalarının çıkarları için bizim çocuklarımız ölecek, girdiği ülkelerde batağa gömülüp, çıkamayan ABD yine, darbeci suçlamasıyla karaladığı şerefli ordumuzu , kullanmak istiyor.
Ayrıca, aksine Dünya'nın bu sorunlu bölgesinde, yabancı müdahaleler arttıkça, terör de tepki olarak artacak, yani, içinden çıkılması çok güç sorunlar daha da büyüyecektir. Bu ödevi de kesinlikle yapmamalıyız.
Yine burada, şunu belirtmek isterim ki, bu da yaman bir çelişkidir. El-Kaide ve Taliban'ı araştırırsanız, bu iki acımasız terör örgütünü de ABD nin çıkarlarının yarattığını görürsünüz.
Şimdi, gelelim can alıcı soruya, ev ödevlerimizi yapmazsak ne olur? sınıfta mı? kalırız?
Sorun değil, arkadaşlar, biz sınıfta kalmaya alıştık, nasıl olsa, bu sene de AB den(ağzımızla kuş tutsak da kalıyoruz nasılsa), kirli paradan sınıfta kalalım, birşey olmaz.
Önemli olan uzun vadeli bakıldığında, insanlıktan ve barıştan yana sınıfı geçmemizdir.
Benim düşüncelerim bunlar, sizin ki farklı olabilir.
Hepinize, esenlikler dileğiyle., Hoşçakalın.

08 Nisan 2009 2-3 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar