Beklenen

Sen, aşka ecel terleri döktüren adam değil misin? Gözlerinin önünde eriyen aşk bir yağmurun gölgesinde çay molası verirken sana, gözlerine yakalanmamış mıydı? Benden önce de sevdiklerin oldu, biliyorum. Çok sevdiğini sandığın münasebetsiz aşk kaçakları, izlerini bulabileceğini sanırken yalnızlığın voltasında benimle karşılaştın! Aşk sonunda 1-0 sıfır kazandı. Biliyordum. İçtiğim çayın tadı bu yüzden yavandı, dinlediğim şarkılar bu yüzden çaresizce sadece bir melodi olmaktan öteye gidemiyorlardı. Biriyle tamamlanmak, hayata yarım; kendine çok olmak demektir. Ben seninle tamamlanırken, hayata yarım kendime çok kaldım. Aynada gördüğüm aşk tomurcukları senin çiçeğinden geliyor şimdi. Yüzümdeki gülümsememin sebebi inanmadığımız aşk gerçeğinin yüz görümlüğü isteyen yanı sanki.
Bana, 'Seni seviyorum' deme sevdiğim; bunu herkes birbirine söylüyor. Sen bana öyle bir şey söyle ki, bu dünyada hiç kimsenin birbirini bu derece gerçek sevemeyeceğine dair inancım şaha kalksın. Sen bana öyle güzel bir söz söyle ki, benimle yaşamak, benimle ölmek için yemin ettin sayayım. Hissedilmeyen hiçbir şey kaleme alınmaz sanma. Ben seni hissediyorum; benden ötedesin, göremediğim, dokunamadığım ve tanıyamadığım bir yerdesin ama sen de benimlesin biliyorum. O gün geldiğinde kalplerimiz buluştuğunda nazar boncuğu takalım sevda çiçeklerine; nazar boncukları sevda çiçeklerimiz gibi koksun.
Sen, başkalarının ağlattığı ve mutlu olmak için bana koşan o adam değil misin? Şu an arkan bana dönük ama yüzünü seçebiliyorum. Bir umut faturası gelmiş ki; servetimizi ortaya döksek ödeyemeyiz. Bunca umudu birbirimizi bulmak için harcamış, tüketmişiz. Canımız sağ olsun.
Ben, bulmak için çırpınmayı bıraktığın bir anda sana koşan mutluluğun değil miyim? Gökyüzünden beyaz beyaz karlar düşüyor saçlarımıza; birbirimizi gençliğimiz boyunca beklemişiz de ömür tükenmez hikâyemize yalnızca aşkla birbirimizi yazmışız gibi aklanıyor saçlarımız. Yemin etme boşuna, ben sana; senin de beni yıllar yılı aradığına inanıyorum. 'Neden bu kadar geç kaldın?' diyerek sitemde bulunmayacağım. Bu vakitte geldiysen elbet bir sebebi vardır. Yalnız, merak ederim sevdiğim; benden önce tuttuğun eller ellerim kadar sıcak mıydı? Gözlerinde aşk uğurlu böcekler sana baktıklarında uçmakta mıydı? Bütün bir aşk ömrümü sana adadım. Senden başkasına emanet etmem duygularımı. Onlar seninle değerli; onlar seninle anlamlı.
Sen, fırtınasında aşk yazan o aşk iklimi değil misin? Boşuna kaçma, işte seni görüyorum! Başımı önüme eğiyor, gülümsüyorum. Bir kez kavuştuysak ayrılık şarkıları artık martılarındır. Bir kez aşk diye konduysak aşk yuvamıza, artık tamamdır. Sen, ömründe yalnızca benimle yaşamak için çırpınan o aşk dolu adam mısın? Evet, sen o adamsın; benim umut kokulu bugünüm, yarınlarla dolu aşk mutluluğumsun. Sen, benim adamımsın. Delikanlı günlerinin bittiği vakit bana geleceğini biliyordun. Çünkü sen yalnızca bana adam olabilirdin; yalnızca bende kendini bulabilir, bende adam olabilirdin.
Artık delikanlı gönül tuzaklarının perdelerini çektin; bu kadar hızlı koşma sevdiğim, önümüzde bütün bir ömür var birbirimizi yıldızlardan daha çok seveceğimiz. Koşarken yorulursan sevdikçe koşamazsın ki. Sen, kalbimde sevinç çığlıklarını duyduğum kelebeklerin uzun ömrü değil misin? 24 saat haklarını bütün bir ömre çevirmişsin beni severken; işte ben de böyle birinin aşkını istemiştim hep. Kelebeklerin mutluluğunu düşünecek kadar âşık bir adam... Artık aşkımızı, bizi kıskanamazlar.
Şarkımızda birbirimiz olmadan yaşadığımız hayatımızın biten ömrü var. Olsun, artık bütün şarkılarda birbirimizle yaşadığımız gerçeğini anlatan sevda nefesleri alınacak. Sen, sadece benim adamım değil misin? Başkalarının sevmeye cüret edemeyecekleri; severlerse aşk okumla öldüreceğimi bildikleri adamsın.
Sen yalnızca benim adamımsın. Dokunduğun günahların biletini kestim; bundan sonrası sadece bizim sevabımızdır. Sen, sevdiğim; aşk değil misin? Evet, hissedebiliyorum. Dünyevi yolculuğumun tek kaptanı sensin. Götür bizi sevdiğim; gidebileceğimiz bütün sevinç evlerine. Orada aşkla besleyeceğimiz yalnızlar var. Ben sana, sen bana, biz birbirimize yalnızlıkta koştuk. Adımlarımız yalnızlığı bitirmeye dair değildi; adımlarımız sadece aşkı bulmaya dairdi. Bulduk ve tamamlandık.
Bütün eşyalarını attım geçmişimin; gelecek hikâyelerimin tek başrolü canım sevdiğim; gözlerime gözyaşlarım bulaşırsa bu kadar çok sevildiğim içindir. Bundan sonra gözyaşlarım acıdan değil; sadece mutluluktan akacaktır, ben eminim. Sen, beklediğim o mutluluksun ya hani; nice sen dolu mutluluklarım olsun canım sevgilim...

05 Şubat 2016 4-5 dakika 464 denemesi var.
Yorumlar