Ben Bencilim

Kişisel olarak imla kuralları yazarken beni bağlamaz. İlk zamanlarda anlatmakta çok zorluk çektiğim için "Baban da mı eşşekti?" lafı hakaret sayılırsa hakarete de maruz kaldım.

Kesinlikle Türkçe öğretmenlerime hayrandım. Veya Türkçe öğretmenlerimin hepsi kadın ve çok romantik olduklarından dolayı, yazdığım aşk dolu komposizyonlarıma aşık olup bana hayranlardı. Gelirlerdi sıramın üstüne otururlar ders anlatırlardı.

Düzgün bir cümlede; özlem yüklem sıfat zamir niteleme belirtme zartlarını -zurtlarını o küçücük eciş-bücüş işaretleri ezberlemekten anam ağlardı. Bunlar gibi sözcükleri cehenneme sürükleyen işaretlerden kesinlikle nefret ederdim ve etmekteyimde.

Bu bazılarınca çok netlik kazanmakla birlikte beni asmalarına kadar da gidiyor. Oysa bana gelene kadar edebiyatın ebesini belleyen yığınlarca aklı selim olarak var saydığımız bir sürü insan var. Şair olarak gelinde Enis Batur'u okuyun ve anlayında göreyim sizi. Ya da Türk Dil Kurumu'nun çıkardığı sözcüklerle bir şey yazdıklarını sananları da okuyunda yine göreyim sizi. Şiir yazdım diye gö...rinden kıl aldırmazlar macun kılıklı serseriler.

Son üç yıldır uzun bir yazı yazmaya çalışıyorum. Belki biter belki bitmez. Yırttıklarımın kaldırıp fırlatttıklarımın ne haddi ne hesabı var. Bana kalırsa elediklerimin içinde dişe dokunur konularda konuşmalarda olabilirdi. Bu nedenle " Hevesli Olanlara Hocalık Taslamadan" adlı maddeler halinde
bir şeyler karaladım. Denemeler içinde var.

Buradan baktığımda çok kolay şiir yazanlar ve masallar anlatanlar var. Hoş olan tarafıysa ben de çok kolay ıvır zıvırlar yazıyorum. Allah var yadsımam.

Yazılarımı kısa ve öz olarak tutmaya gayret gösteriyorum. Fazla canınız sıkılmasın boğulmasın diye.

Yazıya oturan insanların her şeyden önce beyinlerini dağıtana kadar okumalarını öneririm. Okuma eylemini öylesine gerçekleştireceksiniz ki; bir yerlerde katliam olsa dönüp bakmayacaksınız. Bu kesindir kesin olmalıdır. Yazıya oturan insanların"Ben" lik duyguları ağır basmalıdır. Körü körüne
bir aşkı yazmamalıdır. Ağlamamalı sızlamamalıdır. Yazıya oturan insan "Bencil" olmalıdır. Çünkü sonuçta kahramanlarını yaşatan da öldürende kendisidir.

Bu Rana olsun Müberra olsun Necmi bey olsun Serap'ta Sevim'de veya Cezmi'de olsun böyledir.
Bu kahramanlar benim eserimdir. Gereğinde bencilliğimin kurbanı olurlar gereğinde bencilliğim sayesinde mutlu mesut yaşarlar.

Bencilliğimin şerefine değil mi kahve...Pöh pöh...

21 Mart 2012 2-3 dakika 181 denemesi var.
Yorumlar