Ben Hep Yanlış İnsanları Sevdim

Ben hep yanlış insanları sevdim. Kiminin gözü yükseklerdeydi, kiminin kibiri kendinden önce giderdi. Kimi de en ufak soruları bile cevaplayamayacak kadar ne istediğini bilemeyendi.
Ben hep yanlış insanları sevdim. Yanlış insanlarda kol gezdi yüreğim. Cahil sevda yolundan bir kez daha yalınayak geçtim. Koptu kıyamet, yalnızlığın peşinde ümidi olmayan sulardan içtim.
Ben hep yanlış sevdim. Doğru olmayı dilerken zaman aktı gitti. Sevgi dolu günlerimi kararttım, boynumu büktüm de kendimden geçtim. Kalbimden çaldım, ömrümden verdim yine de yaranamadım, yetemedim. Durduramadım atan şu kalbimi.
Ben hep büyük sevdim, bu nedenle küçüktü sevmesini beklediklerim. Hepsine bir numara büyük geldim. Çalınan zaman mıydı, telaşım çok muydu, yetemez miydim sorularıyla ömür çürüttüm, delirdim.
Bir tek insanı sevmeye çabalarken her birini ayrı ayrı tek bir insan niyetine sevdim. Yok oldum misafir sandallarda, iki dakika sonrasında el oldum.
Gerçek olacaktım, yalan oldum. Ben hep yanlış hayalleri sevdim. Üstüme de hiç yakışmadılar.
Giydim ama hepsi dar geldi. Çıkarmak istedim, canım yandı, yetişemedim. Kurtaramadım kendimi.
Bir tek sevdiğimden daha az bile olsa sevilmek istedim. Bu nedenle çok sevdim.
Yanlış uğurda yanlış insanlar üzerinde yanlış hayaller kurdum, saatimin pili bitti, umuda yetişemedim.

Karamsarlık kokan satırları silmelerini bekledim. Kim gelir, kim gider, kim bakar ve kim büyütür içinde beni?
Kinimi unutsam, mucize olsam kim bakar yemyeşil gözlerime?
Sevdim, sevilmedim. Ben hep bekledim. Beklenen olmadım hiç. Saatin bile ömrü doldu, o bile beklemedi. Şimdi gidersen bana git, ?Gel' demiyorum.
Gidersen bana git, bende bir sen bulacaksın. Yepyeni bir çıkmazın eşiğinde seni bekliyor olacağım.
Sen de yanlışsın. Doğrun da ben değilim. İki yanlış bir doğruyu götürsün bu kez, yine kalamadım hiç kimseye.
Nedensiz düğüm olmaya geldim. Ben hep yanlış insanları sevdim. Doğru olmayı bekledim ama yanlışları bendim. Kime niyet kime kısmet şu kader, acımasız senaryolarımı değiştirecek birini arıyorum. Sanırım buldum. Kendimi sarmaya, kendimi sevmeye geldim.
Benden başka yol yokmuş meğer kaderimde, güleceksek birlikte gülelim.
Tek bir doğru uğruna bütün yanlışları silmeye razıydım, silginiz mi yetemedi? Kapatın gözlerinizi, veda vakti geldi. Çok ararsınız benim gibi bir seveni...

22 Mayıs 2012 2-3 dakika 464 denemesi var.
Yorumlar