Ben Ve Sana Dair Küçük Sırlar

Tertemiz olmaya çalışın, çünkü dünyaya bakacak pencere kendinizsiniz...!

George Bernard Shaw





Nasıl kalabalık, nasıl gürültü. Bir kadın, boş oda gözleri, başka boyutlara saklanmış sesi. Ellerinden ve yüreğinden şefkat çalınmış.
Etraf gündüz
Gecedir kadın..

Picasso resimlerine benziyorum.Fotoğrafım çok karmaşık. Gözlerim bir yerde, ellerim bir yerde, göğüslerim bambaşka yerde. Her insanın içinde cellat vardır. Bu ara cellatlarım çoğaldı.
Beni öldürmek amaçları. Ölmem!
Susturmak istiyorlar. Susmam!
Sesimi saklarım ama susmam...
Ben bir Tanrı sanatıyım. İçimdeki şeytan da, melek te bir Tanrının eseri.Bayan mükemmel olmak zorunda değilim.O beni herşeyimle sever.
Birden bire şiddet ve ızdırap adına ne kadar duygu varsa içime akın edebilir.Hayattan nefret edebilirim ve sizden, hepinizden nefret edebilirim. Giriş paragrafındaki cümlelerim çıkabilir. Gece olurum, karanlık olurum, zifiri karanlık.

Zifiri karanlık hissi öldürücüdür.Şehrin ışıklarına bakarsınız,bir gülümseyişin ışıltısını o ışıklarda ararsınız.Ama bodrumlardan kömürlüklerden, köprü altlarından, yıkık viranelerden, mezarlıklardan karga seslerinden toplanmış ne kadar boğucu keder ve korku varsa yaklaşan nal sesleri gibi beyninizde volta atabilir.Kalabalıksınızdır.Halbuki o kalabalık 'ben' arayışına çıkan sizlerden başkası değildir.Dış dünyanın kabuğu ile iç dünyanın sırları, sizi tüketmek için fazla mesaiye başlamıştır.
Binlerce parçaya bölünmüş siz, mış gibi yaşarken size sunulan düzenden toplum bilincinden uzaklaşır, öz'ünüzün diplerinde çırpınan tek bir kelimenin etrafında toplanır.

Hakikat!

Aranıza dönmeye pek hevesli olmayan, sessizliği kutsama zamanı şimdi.
Göz kapaklarımdan akıp giden geçmişi, bir kere daha unutma zamanı şimdi. Kimbilir kaç kere daha yaşanılacak, gözbebeklerimin gerisinde yavaş yavaş yok olan hatıralarla yüzleşme zamanı şimdi.

Tek bir fotoğraf karesiyim şu an.Sesini sadece benim duyduğum bir fotoğraf...
Göğe doğru bakıp neden, niçin, nasıl sorularını soran kıvırcık saçlı bir kız çocuğu.

Yanımdasınız, bana bakarsınız ama beni göremezsiniz. Benimle konuşamazsınız, ben de seslenirim ama duyamazsınız. Duymak istemeyene zaten hiç bir şey anlatmam...

Karanlığın metaforları
Gündüzün kavgası

Geceye sığınamazsınız, gündüze karışamazsınız.
Usunuz şehrin sokaklarında gezinir durur , çıkmaz sokaklarda yolunu kaybeder, ne aradığınızı bilmeden, açık kapı ve pencerelerden evlere süzülür, insanların içinden geçer, kendi hastalığımızın başkalarında da olup olmadığını anlamaya çalışırsınız...

Merak etme önemli bir rahatsızlık değil
Hayatın anlamını bilemeyen mutsuzluk hastalığı...


Hayattan ve sizden nefret ettiğim, hastalığımın depreştiği anlarda ölümü düşünürüm, ama sadece düşünürüm.Kolayı kim düşünmez...
Her insan kendi cenaze merasimine doğru yol alır, o yolu kısaltmaya niyetim yok.İsteyen alır hayatını gider. Ben bir yere gitmiyorum.
Hiç bir yumruk beni yerimden doğrultamayacak kadar yamultamaz. Acı bir yürek atışıyla terlese de avuçlarım, yenilmeye oynamam ben. Kazanacak maçlarım var daha..Kaçarsam iyileşir zannedenlerden değilim,uyursam geçer demem.


Çatlayacak gibi olsada en güçlü yerime,kalbime güvenirim.


Kendimizi dahi anlayamazken kaos ve karmaşa ruhumuzu ele geçirmişken, kimse beni anlamıyor, insanlara güvenmiyorum hiç kimseye tahammülüm kalmadı, mutsuzum, çok mutsuzum demek ne fena.Kendimize tahammülümüz yok ki başkasına takammülümüz olsun.Dışımızdan kendimize bakabilsek keşke.

Kendinizi görmeye hazırsak
görebiliriz 'ben'i...

Aynayı kendine tutan, içindeki öfkeden utanır
Değişim kendinizi gördüğünüz an başlar...

O zaman
İzin veririm
akar, akar ve akar gözyaşlarım.

Şeytanı yok eden o huzurlu sukunet.
Mecali kalmamış dalgınlık
Tanrıya sorgusuz sualsiz teslim olur.

Ve

Kalbim, dingin maviliklerimi karşılıksız sunabilir size..Birden bire yüreğime sevgi bolluğu gelebilir..
Yüreğim zindanlarından çıkar, özgürlüğüne kavuşur


Neşesini bulur gözlerim. Ne gam, ne keder, ne şiddet, ne öfke yanıma yaklaşabilir..
Severim yaşamayı ve sizi. Hepinizi severim...

Beni görebilirsiniz artık
Duyabilirsiniz

Görelim birbirimizi
Duyalım

gör ben'i...

19 Nisan 2012 3-4 dakika 45 denemesi var.
Yorumlar