Bilesin Sevgili!..

Yazı yazmak için değil bilesin, tüm yazılanlar sevgili!..Yazmayı öğrenmek için değil..Sanma yazdıkça öğreneceğiz okuduklarımızı..Sanma yazdıkça büyüyeceğiz..Hormonlu yetiştirdiler bizi sevgili..Sevmeyi öğrenmeden, nefreti öğrettiler..

Daha başlamadan yürümeye, koşmayı..yüzmeden enginliklerinde ilimlerin, bilmiş edasıyla konuşmayı öğrettiler bize..Hep zafere susadık.. yenilgiye yabancıydık..Kaybetmemeyi telkin ettiler her şeyi..Bir tek kendimizi kaybetmemeyi öğretmediler..İmar ettikçe başkalarını, imar olmadan yaşadık işte..Mamur olamadık, mamur bir hayat isteyemedik biz de..

Ne tarafız ne de tarafsız şimdilerde..Ne yar'ız ne de yaren?..Ne ortasındayız hayatın ne de tam dışında?..Sürüklüyoruz hayatları, hayatlar koşuyor ardımızdan..Bir hayat olabilmek için koşuyoruz biz de..Hayat karmaşası işte..Herkes bir başkasında hayat arıyor sevgili!..Hayat- memat ilişkisi..Dayanma hissi..Sevme, sevilme arzusu..Dürtülerimizle, biz de koşuyoruz sevgili!..Ama hep ayrı yöne..Hep diğerine.. bizim olmayan, bize ait olmayan topraklara..

Bilirim sen de yorgunsun sevgili..Ölü duygularla dolusun..Biliyorum sen de vurgunsun..Acı oklarıyla vurulmuşsun..Silleler eşlik etmiş yangınlarına..Sevmekten bezmişsin..Sahi sevgili!..Neden sevgilisin bana?..Seni sevimli yapan şey ne?...

Yazmak anlamak değildir hiçbir zaman..Yazmak anlatmak değildir..Yazmak.. iz sürmektir sevgili!..Hakikate giden yolda harflerden kurulu bir yoldur..Her harf bir kalp tınısıdır sevgili!..Her kelime bir ok..her cümle zehirdir, şifa niyetine..Dağlanmadan yürekler aşkla, aşktan nasıl dem vurur sevgili?..Mantıksız diyenler aşka, aşkı nasıl bulur?..Aşk, aramaktır sevgili!..Acılar bulmak..Aşksız ve acısız, mümkün müdür yol almak?..Başkalaşmadan hayat bulmak..Ötelere yol almak?..
"Aşk, anlaşmaktır".. bilesin!..

02 Aralık 2010 1-2 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    İnsan kendi kalıcı ve sonsuz değilse, sahip olduğu bir şeyde yokur işin gerçeği benim yok da bir başkasının var diyesi. Öyle sanmak değil midir herşeyi o telaşta berbat edip yaşanmasızlara kısır ve kurak bırakan.... Bütün tatlar gibi acı da yaşamın damarlarında kol gezen tetikleyicilerden biridir elbetteki sevgili Meryem. Ama sadece biridir. Hele hele Aşk aşk olacak da...Nasıl sonsuz çile çekip sızılar içinde başka hiçbir gün görmeyip kıvranmalarına yufka yüreciği razı gelecekti ki...? Yani bel ki bin damarından yalnızca biridir hayatın acı. Aşk da hayatın kucağında doğup büyüdüğüne göre...?! Umarım bu güzel paylaşımın bir iki cümlelik ilavesi olarak kabul görür bu satırlarım. Sevgiyle.