Bir Aşk Hikayesi

Bir aşk hikayesidir ilk katilin hikayesi. Kabil kardeşi Habili öldürerek, aşk'ın sevginin hikayesini başlatmıştır. Böylelikle aşkların ölümüne sevdaların acı sonları bundan mı başlamıştır diye soru gelmez mi aklımız.

İkisininde sevdiği güzel İklima'yı kimin alacağının yarışında. Varlıklarından allaha adak adamaları ve birinin kabul görmemesinden doğan ölüm. Kabilin meyve ve tahılında, Habilin sürülerinde ki kuzusunda. Önemli olan varlıkların yarışında ki sevgili. Aslında sevgili den ve varlıklardan öte yüreklerinde ki kişiliklerinde ki inanç ve bu inançlarına (Allaha ve Emirlerine) olan sadakatleridir.


Kabilin Habili öldürmesi sevgiye ve aşka kıskanmak güzele sahip olmaktır. Kabil her ne düşünce ve sebeple bu öldürmeyi yapmış sada. Burada bana göre anlaşılacak ve irdelenecek nokta. İnsanın insanı katlemesinde ki yabanilik ve yobazlıktır.

Nitekim yazılanları okuduğumuzda kanlarından oluşan mektupta Habil af edilmeyi dilerken Kabil ise intikam intikam deömiştir.

İşte buradan yola çıkarsak. Yaşadığımız aşklarda ve sevgilerde, yada hayatta bağlı olduğumuz sevda olduğumuz her türlü değerlerden baktığımızda. Bu değerlerimiz bir şekilde elimizden alındığında yada gittiğinde. İçimizde yükselen intikam ve hırs yangınları bizleri onulmaz hatalara sevk edecektir.

Bu noktada hem değer verdiğimiz elimizden uçmuş olacak. Hemde yakınımız dostumuz kardeşimiz yada bir insan hayatından, yaşamında ki güzelliklerden veyahut yerinden yurdundan uzaklaşmış olacak. Bu uzaklaşma bizim karşı tarafa vereceğimiz intikam yangınları ile bağlatılı olacaktır.

İşte aşkımız sevdamız ve değerlerimizin hırsına kapılıp kendimizden geçerek inancımızı zayıflatıp hiçe sayarak atacağımız adımların sonunda bırakın beşeri dünyayı bizler ebedi dünyamızı da bitirmiş olacağız.

İhtirasınız ne olursa olsun daima davranışlarınız, Önce inancın, insanlığın ve güzel olanının doğrultusunda olsun.

En güzel aşkları, sevgileri, dostlukları ve hayati değerleri ihtirassız, intikamsız yaşamanız dileklerimle.

Selam, saygı ve sevgilerimle...

21 Haziran 2010 1-2 dakika 14 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Çok ama çoook güzel bir yazı...Kutluyorum...