Bir Başka Güzeldi Çocuklukluğum

Bir başka güzeldi o yıllarda çocuk olmak
televizyon bilgisyarın olmadığı evlerde telefon ,içme suyunun olmadığı çocukların oyunlarına teknolojin ulaşamadığı yıllardı insanlar saf ve temiz içi dışı bir kimsenin kuyusunun kazılmadıgı insanların birbirlerine güvenebileceği kadar güzeldi. Akşama kadar bütün mahalle birarada top oynar ip atlar yoruluncaya kadar saklambaç oynar akşam yemeğini yerken uyuyakalınan çocukluklardık biz eve misafirin gelmesi başka bir sevinç demekti .
Annemin tandırı yakıp sacın üzerinde kevekenin arasında patlattığı mısırları heyacanla beklerdik' havaya uçuşan mısıları mis gibi kokan patlamış mısırlar eşliğinde edilen sohbetler komşu kadınların anlattıklarıyla onların yaşadıkları yıllara giderdik adeta masal gibi hergün tekrar tekrar anlatırdı eski günler dinlemeye doyamaz tekrar tekrar dinlerdik .
Neydi o yılları bukar yaşanır güzel kılan ocakta pişen yemeğin közünde közlenen o mis gibi patateslermi ?
Yoksa insanların saflığı temizliğimi ?
okadar iş güç arasında bile insanların birbirlerine zaman ayırmaları değer vermeleri mi ?
Pişerken içine attıkları bir tutam sevgimiydi yoksa ?Teknolojiden yararlanırken birbirimizi unuttuk insanlar yalnız ,birbirine zaman ayırmıyor herkes kendi köşesinde ,sitres sıkıntı kullandığımız eşyaların arasındamı kayboldu ,yoksa teknolojimi yuttu insanlar aynı insan değişen bizmiyiz ?sadakat sevgi ,hoşgörü ,iyi niyet imiz , bizim aslımız nasıl biz böylemiyiz ?
SEVGİ
GÜVEN
SADDAKAT
DOSTLUK
NERDE TATİLEMİ ÇIKTI ?

18 Eylül 2015 1-2 dakika 46 denemesi var.
Yorumlar