Bir Hayalin Yaşanır mı İlelebet Gölgesinde

Çocuksu hayalerim vardı benim, dünyaya ilk geldiğimde..Oyun oynayacak kadar bir mekan, bir kaç gazoz kapağı, boş şişeler ve üzeri örgü işi giydirilmiş bir küçük bebekti tüm oyuncağım..Ben aşkı olgunlaşmış zamanlara kurulmuş çocuksu oyunlarda buldum..Bilmezdim ya aşk olduğunu, güzel bulduğum her şeyi dakikalarca seyrederdim..Gözlerimi alamazdım aşktan, aşkın vurduğu sırlı yüzlerden.. Güneş, aşkın parıltısı demekti benim için, her b/akışta yüreğime dolan..Z/amanlardan habersizdim çocukken de..Bu yüzden hayata geç kaldığmı farkedemezdim her oyuna dalışımda..Annemin gel!..Diyen sesine aldırmazdım gizli mutluluklarımda..Ben oyunlarda buldum aşkı, her oyun, mutluluğu beraber yaşamaktı..Ve bir gün oyun çocukları dağılınca, gördüm dünyanın acı yüzünü..Özlemler içinde büyüttüğüm çocukluğumu..Hep aynı oyunu özledim durdum..Yeni hayaller kurdum, gelecekte çiçek açan..Ve seni buldurdu zaman..Güneş rengarenk doğardı o zamanlar..Griye dönüşmemişti henüz anılar..Ve ayrılık hiç bu kadar d/okunmamıştı o zamanlar..Her yeni oyun bir diğeriyle devam ederdi, kesinti olmadan..Şimdilerde yokluğundan ayrılık d/okurken yürek tezgahıma, vuslat konuşulmazdı o zamanlar..Her an vuslattı çünkü, her an deli mutluluklar..Şarkılar aşk kokardı, filmlerde bile geleceğin tatlı telaşları, renk verirdi yarınlarımıza, henüz gelmeden..

Şimdi bir türkü dolanıyor senden uzaklarda dilime..Yokluğunun türküsü bu diyorum seni anlattığım mısralarda..Sanki yazmış gibi kalem, döküyorum sana dair en yürekten sözleri..Kağıt kalbimin zikzaklarında gidip geliyor her dem..Yazmışım gibi, seninle nokta koyuyorum yazgıma..Adını s/onsuzluk koyuyorum, söz kondurmuyorum ayrılık dolu b/ahtıma..Düşlerimde buluyorum işte senli zamanları, sevdam dile geliyor o an..Seni ekliyorum karmaşık rüyalarıma, hayra yoruyorum tüm dağınıklıklarını rüyaların..Toplanmak zamanı diyorum kendi kendime..Ben aşkı hep sana yoruyorum sevgilim!..Acıyor kimsesiz kalan sol y/anım..Anıların tozlu raflarında seni arıyorum..İçimdeki dağınıklığı gizlemek için, inadına topluyorum her yanımı..Rafların tozunu alıyorum her gün doğuşunda..Bir tek ayrılıklara dokunamıyorum, hatıralara kıyamıyorum işte..Atmamak için kalabalık duygularımı kendi yüreğime sıkışıyorum..Bilemezsin!.. sevdikçe genişliyor, genişledikçe d/aralıyorum, sana kurulmuş düşlerle z/amanı..Kah sevinip, kah üzülüyorum anlayacağın seni sevdiğime..Ama asla pişman olmuyorum, dönüşü imkansız yollarda senli b/ahtıma..

Sevgili!..Dinle ne olur!..Duy sesimi!..B/ak nağmeler seni söylüyor, kalbim sol notasında aşk faslının, sen dolu düşlerle inliyor..
...

Hayat şiirinin mısrası sensin şimdi..İlk ve sonsuz değişmeyen şarkım..Sensin gözlerimden kıskandığım, b/akmaya bir türlü kıyamadığım..İçime akışlarımın sebebi sensin, üzülüp düşmeyesin diye taşarken ben..Gizlerimden yaş olup akan sensin, inadına susan ben..Yüreğim yaralı şimdi ayrılıktan, akıntılar var hala yaşanmamışlıklardan kalan..Ben kapatamıyorum tıpkı sensizliğim gibi, ayrılığın açtığı derin yarayı..

//Gözler ağlamak ister kirpikler ıslanmak//

Bırak madem dökülsün inci yaşlarım..Islansın varlığına d/okunmuş sevdalı b/akışlarım..Sen ki; gerçekle hayalin kesiştiği noktada beni çağıransın aşka..Yürekler parçalanırken gam dolu gecelerde..Ellerimi uzatsam d/okunacakmışım gibi ve açsam gözlerimi bir hayalin içinde kaybedecekmişim gibi seni..İşte böyle bir birikmişlik, aklımda senden kalanlar..Gürültüsü içinde aklımın, beni aşk rüyasına daldıranlar..Hepsi sana dair..Hepsi senden izler..

//Düşler uyanmak istemezken gözler ziyaya karanlık//
Ben düşten uyanmak istemezken ve gözlerim karanlığa alışıkken, yaşanır mı bir ömür ışıksız söyle?..Sürer mi bu devran sensiz, sadece hayalinle böyle?..
//Bir hayalin yaşanır mı ilelebet gölgesinde//

Bir hastalık oldun içimde.Hastalanan gönlümün hüznüsün adeta.Anladım şifa yok sevginde..Gelsen de artık bir benim için, gelmesen de..
...

Benim kavgam seninle değil aslında..Sen dediğime bakma, belki sen bir gölgesin sadece..Bir uçtan bir uca giden duygularımın karanlığında..Aslında sen!..Uzak ülkelerin yüksek yamaçlarında, zihnimde resmettiğim bir güneşsin..Yaklaştığımda üşüten, uzaklaştığımda yakan..Haydi! seni çizdiğim bu resimde bul beni şimdi..Söyle içimdeki seni ve sana ait dünyaların içinde bana ayırdığın yeri?..Her yaklaştığımda üşümekse kaderim işte ben;
//Örttüm hayallerin üzerini ne olur bu baharda üşüme//
Ben seni böyle istememiştim..Hayallerimde s/akladığım sen, böyle değildin..Ben hiç kimseyi bu kadar sevmemiştim..Ne olur üşütme artık hayallerimi, bana bırak!..Seni sevmekten yorgun benliğimi..
...

Yasa dışı bir rüya bu, bence artık uyanalım..Ve gerçekler sarsın tüm benliğimizi..Düşsün gözümüzde duran yaşlar yere..Anlayınca her şeyi, aşk dökülsün hakettiği yere..Nasıl olsa topraktan geldik..En iyi toprak bilir vefayı..Yeşersin topraktan en güzel güller o zaman..Sarsın gönülleri sarı, kırmızı, mor ve diğer renkler..Ahenkle ötüşsün, gül dalında hazanlardan yorgun bülbüller..Yürekler bir gülün yanağından dökülsün içimize..Öpsün gece al yanaklarından, hüzünkeş yüreklerin..Güneşe uyansın acıdan sonra, eşsiz doğumlarla aşkı seçen her insan..Olur ya belki, bir gün gerçek olur rüyalardaki sırlar, çözülmeyi beklerken, açılır birer birer tüm güzellikler..Sen de b/ekle sevgili!..Anlatma rüyalardaki gerçekliğini kimseye..Ben ki; saklıyorum gece gibi tüm hayallerimi, perdelerin ardında..Anlatmaya kıyamıyorum, kimse dokunmasın diye gerçeğime..

___

Nuray Ayhan'ın "Bir Hayalin Yaşanır mı İlelebet Gölgesinde" isimli şiirine yazılmıştır..

29 Kasım 2011 5-6 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (2)
  • 12 yıl önce

    Bilemezsin!.. sevdikçe genişliyor, genişledikçe d/aralıyorum, sana kurulmuş düşlerle z/amanı..Kah sevinip, kah üzülüyorum anlayacağın seni sevdiğime..Ama asla pişman olmuyorum, dönüşü imkansız yollarda senli b/ahtıma..

    Hayat şiirinin mısrası sensin şimdi..İlk ve sonsuz değişmeyen şarkım..Sensin gözlerimden kıskandığım, b/akmaya bir türlü kıyamadığım..İçime akışlarımın sebebi sensin, üzülüp düşmeyesin diye taşarken ben..Gizlerimden yaş olup akan sensin, inadına susan ben..Yüreğim yaralı şimdi ayrılıktan, akıntılar var hala yaşanmamışlıklardan kalan..Ben kapatamıyorum tıpkı sensizliğim gibi, ayrılığın açtığı derin yarayı..

    çok güzel kifayetsiz kalır hepsini kesip kopyalasam az bu kadar mı bir şiir manâ boyutuyla okunur ve işilenir harikasın teşekkür ederim... sevgi dolusu selâm ile

  • 12 yıl önce

    👑👍👧 hER İKİ s...bacımı gönülden kutluyorum yüreğinizden,gözlerinizden öpüyorum muhteşemsiniz bacılarım muhteşem...