Birkaç Gülümsemelik Sözlerim



İbretle seyretmeli hayatı vurguladığı mesajı almalı, es geçmemeli, sevmeli, gülmeli, gülümsetmeli, yoksa gerisi önem vermemek, kendini insanı sevmemek daha da önemlisi kendisiyle küsmektir, bunlara dikkat etmelidir, akıntıya boşa kürek çekmemeli, dikkatlice seyretmeli, hoş geldin ey sevgi aşk demeli.

***

Mutsuzluğa vesile olanlar, kendi mutsuzluğunu çoğaltmaya çalışanlardır, mutlu insanın mutluluğunu görerek kendi mutsuzluğunu görmeyenler, gözyaşını dindirmeyenler ve sahte sahte içten gülenlerdir. Bu sahte gülüşleri bir gün boğazlarına sarılacak ve nefessiz bırakacaktır, o günde ne bir nefes ne bir insan yardımlarına koşmayacaktır.

***

Varlığın içinde keyif yapmak dağıtmak varken keyfi, yoklukla her güzelliği yok etmenin ne gereği var? Ne değeri ne ederi var?

***

Mezar taşına, güzel bir şeyler yazmak yerine gönüllere dünyaya geride kalanlara bir gülümsemenin adını yazsak daha güzel ve anlamlı olmaz mı? Ayrı yollar birleşir olmaz mı? Aradaki dağlar kalkmaz mı? Kalkar, yollar birleşir hayatımıza neşe gelir ve yerleşir.

Mehmet Aluç 

05 Eylül 2020 30-60sn 29 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar