Bitmek Bilmeyen Bedel

"Sen rahat uyu şehidim
kurşun oruç bozmaz!"

Dün yine acı haberle sarsıldı güzel yurdum. sekiz vatan evladı şehit düştü toprağın kara bağrına.Ve yine benzer görüntüler başgösterdi:
acılı şehit aileleri, artık şehit haberleri karşısında doğru düzün tepki bile veremeyen halk, bizden üç şehit onlardan beş ölü tarzında hesaplar yapan ve bundan sonra yapılacaklar konusunda birsürü gereksiz açıklama yapan; fakat uygulamada yetersiz kalan devlet büyükleri, açıktan açığa pkkya destek veren ve "dediğimizi yapmazsanız böyle olur" der gibi etrafta kabara kabara dolaşan siyasetçiler!
Bütün bunlar yetmezmiş gibi ne kadar doğru olduğunu bilmediğim başka bir haber dikkatimi çekti: pkknın elindeki silahların Suriye çıkışlı olduğu iddiaları...
Hemen aklıma"yeni oyunlar mı dönüyor?" sorusu geldi. çünkü Suriye neden ortaya çıkacağını bile bile, alenen pkkya silah göndersin, veya farz edelim ki gönderdi bunun iki ülke arasındaki ilişkileri daha da kötüye sürükleyeceğini bilmiyor mu? yada şöyle sormalıyım; silahlar gerçekten Suriye' den mi geldi yoksa bölgedeki huzursuzluktan ve olası savaştan memnun olacak bazı ülkelerin bu işte parmağı mı var?
Bölgede uzun zamandır başgösteren huzursuzluk eminim benim kadar sizleri de rahatsız ediyordur. Bana komşuları birbirine düşürmekten zevk alan birileri varmış gibi geliyor. Ve ben bütün bu olanlardan son derece rahatsızım.
Öyle ya nasıl rahatsız olmamam ki? Türkiye yirmibeş yıldır kanayan yarasını saramamışken, ülkenin doğusu sırf bir avuç it sürüsü yüzünden doğru düzgün hizmet alamazken, devletin doktoru hemşiresi, öğretmeni, mühendisi terör belası yüzünden bölgeye gidip hizmet vermekten korkarken, iş adamlarının bile yatırım yapmaya korktuğu, vatanımızın böylesine büyük bir yarası varken ve hergün yeniden şehit haberleri çınlarken kulaklarda bir de Suriye ile uğraşmak kimin hoşuna gidiyor ki?
Sabır taşı olsa çatlardı güzel yurdumun başına gelenleri duyunca! Biz daha kaç zaman sabredeceğiz? Analarımız daha kaç zaman şehit oğlunun hasretiyle yanacak? Daha kaç zaman "vatan sağolsun" diyen babalar gözyaşlarını içine akıtacak? Daha çok mu yetim kalacak çocukların sayısı? Daha kaç genç kız kavuşamadan gömecek yiğidini toprağa? Kaç zaman bekleyecek bu millet eli kolu bağlı, yürekleri dolu, fakat çaresizce?

Ve bir şiirin mısraları düşüyor aklıma:
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!"

Biz çoktan vermedik mi kurtuluş savaşında vatan olmanın bedelini ? Şimdi neden bitmek bilmiyor bu bedel? fazladan bedel ödemeye kimse dur demeyecek mi artık? Hadi bizim halk olarak konuşmaktan ve yazıp çizmekten başka çare gelmiyor elimizden. peki ya sizin de aklınıza gelmiyor mu "bu sorunu çözecekler ne yapıyor?" sorusunu sormak?
Söylenecek tek söz kaldı geriye:
Bitsin artık bu bedel, bu çile!

06 Ağustos 2012 2-3 dakika 11 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    Şehitlerimiz konu olunca akan sular durur... Çok beğendiğimi belirtmeden duramayacağım 👍👍👍

  • 11 yıl önce

    Hatice Yara hala kapanmadi hala kaniyor ve halada kanayacak gorunuyor. Her sehit ben sen yada bir digerimiz degiilmi. Ya da her sehit 20 yillik bir hayatin bitimi. Bu bedel devlet olunca bitmedi maalesef ama biz durursak inaniyorum bir gun bitecek. Sehitlerin ruhu icin tesekkurler yazina