Bozuk Pusula

Doğru yönde olduğunu nasıl bilebilirsin ki ? Aralarında bağlantı kurulmayan her sorunun önünde, bilgilerini yabancılarla paylaşmaktan çekinmeyen bir davranışla beraber giderek ortaklığa dönüşen bir politika yatar. Bu ortaklık, çok büyük ihtimalle tek tarafa çıkar sağlamaktadır. Benzerliğin yoğunlaşması en önde ulaşımı sekteye uğratır, haber ağları, bilgi işlem merkezleri kilitlenir en sonunda. Gizli bilgilerin ele geçirilişi gösterişli bir kutlamayla sunulur topluma. Karışıklığa aldırmayıp kapalı dünyasını açmakta direnen kişilere daha kuşatılmış davranılır sanki.

Orantılı olarak ayarlanmış bir dağılımda, en az oy almış üstünlükleri, birden çok nesneyle ilişki içinde olmak zora sürükler. Birbiriyle yarış halinde olan, hıza oldukça duyarlı yeni teknolojik harekette parçalanmamış ve eksiksiz biçimde yoluna devam eden her bilgi tabana yayılma süresine göre etkisini arttırır. Çalkantı içinde olan, devamında zayıflığa nazaran daha büyük hacimde doğruluğa bağlanmış haberleri gözden kaçırmak çok normaldir. Aşırı hızla yayılmakta olan tüm şeyler gibi, onun da engellenmesi çok zordur.

Yeni bir çağda kavranabilir olan, eksiye düştüğünü hissedince bile olabildiği kadar düşük riski üstlenip, bütün halinde olmasını sağlamaya çalışacağımız anlayışları başka alanlardan üstün görmek, bir yüzeyin üzerine sıkışmış olan kompozisyonlarımızı değerlendirir. Kavrayış, her yönüyle alışık olmadığımız bir sürpriz çıkarır karşımıza, buna mecbur bırakılmış olmayı ilk başta özetleyemesek bile sürüp gider, ta ki insanların üst sınırına ulaşıncaya kadar.

Bilgisayarlardan virüs programları, ilişkisi yeni noktalanmış üniversiteli bilgiçler, karşılığında bir bedel beklemeden dünyaya hizmet etmek isteyince tam anlaşılmaz. Atlatılan her bir kötülüğün varacağı son nokta, tasavvur edilemeyecek kadar saçmalığa yüklenebilir. Farkında olarak odaklanılan aleyhtarlıkları karanlığa gömüp yenilikleri destekleyebiliriz, dikkati toplamak en önemli hüküm olmaktan çıkana kadar gönül oyunlarını tüketemeyiz.

22 Haziran 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar