Bugün 18 Mart

...//

Gerek sosyal medyada, gerek TV lerde ve Gazetelerde çokça konu edilen, yazılıp çizilen konu;
' Camilerde okunan Çanakkale konulu hutbelerde, vaazlarda, anma törenlerinde, kutlama etkinliklerinde Atatürk'ün Çanakkale Zaferiyle sürecinde anılmadığı, adının bile söylenmediği, bu zaferin kazanılmasında Mustafa Kemal'in görmezlikten gelindiği ' şikayetleri, ayıplama ve kınamaları vardı.

Duyarlı, Çanakkale ruhunu içselleştirmiş yurttaşların bu serzenişlerinde, kınamalarında elbette çok haklıydılar. Ben de ayıplıyor ve kınıyorum.
Ancak,
Çanakkale Savaşı ve Zaferi konusunda TV lerde, TRT Radyo yayınlarında, camilerde, alan ve salon törenlerinde, bazı gazetelerde ve sanal medyada Atatürk'ü kasten anmayan, başarısını yadsıyan, görmemezlikten gelen devlet ricalinin, kişi ve kuruşların kötü niyetlerini çok iyi biliyoruz artık.
Bunun için de, o kötü niyetlilerin, inkarcıların, cumhuriyet ve Atatürk düşmanlıklarını bu tutum ve davranışlarını ayıplayıp kınamamız yanında, onları hiç de kaale alıp, önemsemediğimizi bilmelerini isteriz.

Milletinin gönlünde yüz yıldan beri taht kurmuş, dünyanın hayranlığını kazanmış bir yüce değerin, Atatürk' ün ve onun başarısının böylesi sapkın bir güruhun basit oyunlarıyla yıpratılamayacağının, unutulmayacağının, değerini kaybetme bir yana, bu saldırılarla daha da değerlendiğinin bilinmesini isteriz...

'Çanakkale Zaferi Türk Ulusunun önsözüdür' ... *F H. Dağlarca

18 Mart 2015 1-2 dakika 231 denemesi var.
Yorumlar