Buruk Sevinç

Buruk Sevinç

Koca bir ülke geleceğini düşünüyor?
Demokrasinin gereğini yaparak büyük bir katılımla katıldığı seçimde vermiş oldukları oylarla hiç kimseye yönetme şansı vermediği aşikar ortaya çıktığında eskimeyen yüzler yine ekranlarda yerini alırken onlara da biçilen rol 'de bu galiba..

Peki koca bir halkın geleceklerini üçüncü sınıf medyanın akil adamlarımı belirleyecek ? onlara bu yetkiyi ne milli irade verdi nede Üst akıl verdi?. Başlarını kumdan çıkartıp popolarının açıkta kaldığını görmeleri uzun sürmese barı çünkü?

Her kafadan bir ses çıkıyor. Gözler kör. Kulaklar sağır. Kim kimin rolüne talip bilinmiyor. Ortalık da görünen bir şey var oda filim ilk günden bu yana kapalı gişe oynuyor.

Ankara'nın meşhur '' Ulus sinemasında '' senaryosu belli '' Kaos ''adlı bir filim girdi gösterime. Senaryosunu '' Üst akıl '' gurubunun yazdığı aksiyonu bol geleceği bilinmeyen bir ülkenin acı ama dramatik gerçeklerini konu edildiği bu filimde baş rol oyuncularının replikleri hala Yeşil çam döneminde ki söylemlerle aynı. Oysa ki milyon dolarlara mal olan bu filimde nasıl böyle bir yanlışlık yapıldı. Figüranların hiç birisi doğru dürüst karnını bile doyuramazken bir anda sahnenin
ortasında buldular kendilerini. Herkes canla başla çalışırken platformlar kuruldu baş rol aktörleri birden ikiye ,ikiden üçe, üçten dört'e çıktı ve set dörde bölündü.

Ortalıkta bir den fazla aktör birden fazla set amiri çıkınca acı gerçeklerde ortaya teker teker çıkmaya başladı. Tam da Rejisörün istediği buydu ama ? Başrol oyuncularının para hırsı, şöhret olma hırsı ve rolünü kaptırmamak için verdiği gayreti akşama evinde verse inanın ondan mutlusu olamazdı..

Buruk bir sevinç yaşanıyor '' Ulus sinemasının kapı önünde '' kimileri bu gününden, kimileri yarınından, kimileri geçmişinden şüpheli...

Eski baş rol oyuncularını sormayın mağrur alımlı ve kendinden eminler.Çekmişler lacivert takımları boynunda göbeğine kadar uzanan kırmızı gravatı ve 57 model tek kapı CHEVROLET'Lİ fikirleriyle setin önüne gelmeye başladılar birer ikişer.

Zaman neyi gösterecek bilinmezken hala kendilerini sorgulamayan sorgulamaktan korkan başrol aktörlerine, figüranlara sinemanın içinde yer gösterici gündelikçiler gösteriyor oturacakları koltukları .

'' Ulur sineması '' sessiz ve dolu. Biletler kara borsa'da alabildiğine zamlanmış.
Tek gösterimlik dediklerine bakmayın bu filimin devamı yakında gösterime gireceğe benziyor. Ben bir izleyici olarak şimdiden meraklanmaya başladım yeni gösterime girecek olan filimde.

Eskiden olduğu gibi yine
Kaybeden taraf çocuklar mı olacak ?...

13 Haziran 2015 2-3 dakika 14 denemesi var.
Yorumlar