Butlan 2

Bu nedenle iki direk arasında gerili elektrik teli ya da telefon teli sıcaklık nicelini içinde 1 m.ye varan sarkmayladır.

Kimi yerde de soğuyan nicelinler içinde koptu kopacak durumla dümdüz çizgi gibi gerilmenin fiziksel görünümler çeşitliliği içinde oluyordu. Tüm bu olgular keyfi olsun diye, hikmeti Huda’dan bir alamet olsun diye değildi.

Türlü değerler içinde inişli çıkışlı sıcaklıklar teli genleştirmek ya da teli germek için değildi. Sıcaklık nonilyon değerli skaler bir potansiyel alan içinde yokuş aşağı iniş çıkışın engelli durumlarıyla mutlak sıcaklık değerine kadar gidebilecek bir üssel durumlar devinmesiydi.

Sıcaklığın her bir nicel durumu telimize dıştan çevre etkisi olacaktı. Yine sıcaklık tel içinde de telin moleküler bir ısı hareketi olacaktı. Isı özdekle vardı. Isı özdeğin bir özelliğiydi. Özdek, kesikli sürekli durumlar içinde bir iç bir dış sıcaklık farkıyla eylemliydi.

Özdek sıcak devimli girişmeni çeşitlilikle ve çeşitliğin üssel devinmesiyle vardı. Yalıtım da üssel devimli girişmelerden bir alt üst değer aralığında oynamalar içinde özel bağıntılı kılıp; için dışa, dışın da içe baskı basınç girişmesiyle yeni bir olgu olay çeşitlilik girişmesiydi.

Bu nedenle kuzey de posta bürünen canlılar, çölde postundan soyunurken; hikmeti Huda’ya tanıklık olsun diye bu çeşitlilikleri yapmıyorlardı. Su bile sırf bu nedenle keyfine göre halden hale geçmiyordu.

Kabaca sıcaklığın her bir derece değerini, bir davranış farklılığı olarak söylersek, bu durumda kesikli sürekliliğin içinde düzgün ısı yalıtımıyla olan olgu ve olaylar içte birkaç derece değerle sıcaklığı düzenli ve stabilize eden, sıcakkanlı; soğukkanlı hayat olacaktılar.

Kesikli sürekli olgu ve olaylar dışta dünyamız ölçeğinde daha baştan kabaca ve bir fikir oluşsun diye 145 derecelik değişkenlik içinde 145 türlü hareket durumun biçimlenme çeşitliliği içinde bin bir türle tür içi çeşitlilikle var demektir. Hayat durduk yerde sıcak ve soğukkanlı olmuyordu.

Tereyağı durduk yerde (31 derecede) erimiyordu. Süt te Sibirya’da durduk yerde taş kesilmiyordu. Mum durduk yerde (56 derecede), ki Ölüm vadisinin 56,7 derecelik sıcaklığı içinde su gibi akıyordu ve Sibirya’da da sopa gibi insanın karnını deşiyordu. Yıldızlar içinde de hidrojenden fermiyum üzerindeki maddelere kadar atom çeşitliliği nesne senteziydiler.

Yer yüzeyinden yerin içine doğru da her 180 metrede sıcaklık bir derece artıyordu. Yine yeryüzünden atmosferin dışına doğru sıcaklık bu değerlerle artan azalan ısıl sıcaklıktılar.

Yine atmosferde sıcaklık yerden yükseldikçe her yüz metrede yarım dereceden biraz fazla düşerken stratosferde ısı -56 derece ile -3 derece aralığındadır. Termosferde +2000 dereceye ulaşır. Bu fark gazların iyon, buhar, donma durumunu etkiler ve çeşitliliğin girişme ortamlarına neden olur.

Bu tür sıcaklık değişimleri içinde yatay ve dikey hava hareketlerine vs. de dönüşen atmosfer hareketleri; burada mikroskobik çeşitlilikle türlü organik bileşiklerin çeşitliliğine de neden olur.

Bu şu demek her sıcaklık değeri tıpkı bir bataklık gibi, tıpkı bir çöl gibi, tıpkı bir göl gibi, deniz, dağ başı, dağ eteği, düzlük alan gibi etkin veya pasif durumlarla yalıtıma ortamladırlar. Her yalıtım ortamının kendisi bir çeşitliliktir.

Her çeşitlilik te çevresiyle pasif veya etkin biçimde az çok girdi-çıktı yapan seçme ayıklama etkileşmesi içinde olan potansiyel eğimler ve bildirişimlerle modülasyon alanıdırlar.

1 dereceden 2 derece doğru yükselen sıcaklık veya ısı farkı ile 2 dereceden 1 dereceye doğru düşen ısı farkı bir potansiyel gerilim ve eğimler çeşitlilik alanıdırlar.

Yine 1 derece sıcaklık değeri üzerine 2 derece sıcaklık değeri ve 2 derce sıcaklık değeri üzerine 1 derecenin değer bilgisi, ağaç üzerine kazınan biçim gibi kendi olgu ve olayları üzerine durum bilgisi olarak eklenir.

1 derecenin ve 2 derecenin dalga tepe değeri üzerine ekleme veya çıkarma yapılan bir geçişme ya da bindirişim yahut ta modülasyon; birer tepkime gerçekleştirme olayıyladırlar.

Şöyle söyleyeyim. Sıcaklık bir manyetik değerli ışıma dalga paketi olmakla, yüzeylere çarpmanın etkisiyle ısıya dönüşür. İşte bu manyetik sinüsoidal dalga üzerine minicik bir sıcaklığın doğru akım bilgisi bindirilir.

Manyetik ışıma türlü dalga boylarında, bir girişimdir. Hem de bu girişimler modülasyondu (üstüne bindirişimdi). Böylece her bindirişle manyetik girişmeler bilginin taşınmasıydı. Modülasyon da bir bilgi taşınması olmanın çeşitliliğini artırır.

Manyetik ışımalı girişimle bilginin taşınma işini teknik ayrıntıya gitmeden şu örnekle açıklayabiliriz. Manyetik ışımanın bir hızı vardır. Bu hız yaklaşık olarak saniyede 300 000 kim.dır.

Bir x yıldızından ışık size dört yılda geliyorsa, bir ışık yılı yaklaşık 10 trilyon kim olur. Bu durumda bize ışığı ulaşmakla bize görünür olan yıldız bize 10.4 = 40 trilyon kilometre uzaklıkta olma, bilgisini taşır.

25 Mart 2021 4-5 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar