Çare Sensin Unutma

-- Dünyanın en güzel ülkesi, Türkiye'miz vatanımız şehit kanlarıyla sulanan topraklarımız olduğu halde, kemirilme dik ve talan edilmedik neyimiz kaldı? kemirgenlerin ve farelerin salyaları dokunmadık küresel hırsızların ellerinin değmediği bir yerimiz kalmamış gibidir. Şöyle biraz aklı selim olanlar düşünelim, biz bu kemirgenlere farelere daha ne kadar yem verip yada onların yem alanı olmaya devam edeceğiz, talancılara yalancılara ithal ve yerli hırsızlara ne kadar göz yumup sesiz kalacağız, bazı yöneticilerin yanlışları sayesinde ülkeyi soyanlara vede soyduranlara ne zaman dur denilecek yada diyeceğiz? ülke kaynakları küresel sermayeye peşkeş çekenlere daha ne kadar seyirci kalınacak, yerli ve ithal hırsızlar ve rüşvetçiler ülkemizde mekik dokudukça ülkenin milli ve manevi değerleri talan edildikçe bizler nasıl rahat ede biliriz yada gelecek nesillerimize, atalarımızdan bize emanet edilen bu vatanı delik deşik haliyle mi bırakacağız?
-- Sizler şöyle bir soru sormak isterim dünyanın hangi ülkesinde kendi ülkesinin talan edilmesine seyirci kalan bir halk yada millet vardır ülkeyi yönetmek isteyenlerin yaptıkları talana göz yuman seyirci kalan bir başka millet var mıdır ben bilmiyorum bilen varsa söylesin de bende öğreneyim, ülkesine yapılan talanı meşru göstermek için soyanların vede soy duranların uydurduğu bir sözü ata sözü diye kabul eden bir başka millet var mıdır acaba, ‘' Devletin malı deniz yemeyen keriz'' diyen vede bunu kabullenen başka bir ülke halkı yada milleti var mıdır ben bilmiyorum biz hariç. Ülkede üretim durmuş, yada durdurulmuş, tarım bitmiş sanayi kan ağlıyor üniversiteler adeta işlevsizleştirilmiş, Üniversiteli genç beyinler işsiz ama birileri birilerinin üstünden para kazanıyor, sözde, halkın gören gözü duyan kulağı olan bazı basın sesiz sedasız olanları halka anlatmak yerine sesiz kalmayı tercih etmiştir. Suçlananlar adalet karşısında hukuk içerisinde yargılanıp suçlu ise cezasını çekmeliler yok suçları yoksa aklanarak meydanlarda gezmelidir. Hiç kimse görevini kötüye kullanarak vatan topraklarını satmadan insanların emeklerini sömürmeden kazanmalıdır, halk ve millet olarak bizler bilinçlenir isek şayet ülke zenginliklerini küresel sermaye ağalarına rüşvet alarak peşkeş çekmek isteyenlere biz dur diye biliriz, yok şayet bizler sesiz kalır isek bu küresel ağaların marabaları ülkemizi soymaya vede soydurmaya doymazlar ve devam ederler şayet bu yapılandan rahatsız sanız çaresizsiniz çare'siz değildiniz çare sensin vatandaş unutma.
--- Sen kendi derdine çare aramazsan çare olmaya çalışmazsan açılan bu yarayı sarmak için bu küresel ve ithal hırsızları ülkene ve başına bela edenler sen sesiz kaldığın müddetçe bunlar dahada fazla cesaret alarak seni ve ülkeni soymayı kendilerine bir hak olarak göreceklerdir ülkene yapılan talana ancak sen dur dersin bu acısı içeride kökü dışarıda olan talancılara yalancılara ancak sen dur dersin vatandaş, Çare sensin çaresiz değilsin unutma..

11 Aralı 2017

11 Aralık 2017 2-3 dakika 61 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar