Cennet Böceği..(Günlük)

İnsan isterse bir cennet böceğiyle de dost olabilir..ansızın yoluna düşen bahar hediyesini, öpücüklere boğabilir..Böcek sevgiden ne anlar demeyin?..O bizden daha derin ve narin...

İşte kollarımda geziyor..kırmızıya siyah noktalarıyla yüreğime işliyor...Eğer bakıp da insan denilen varlığın cüssesine, çekilseydi sinesine, bu paylaşım olur muydu şimdi?..Böcek der ezeriz çoğu zaman..Ama ne yüreklidir böcekler..saklanmazlar, sinsilik bilmezler..

İşte sağ omzumda şimdi de.Korkmadan seyirde insan denilen canlıyı ..Temaşa edip birlikte devr-i alemi..Bütün gün hangi konuyu yazsam diye düşünürken, ayağımın dibine takılan bu mahluk gösterdi bana tefekkür yolunu..

Bir böcek ya da bir kuş bazen bir insandan daha yakın davranabiliyor sahibine..ya da onu emanet alan, hamisine..kırılmaktan ezilmekten korkmuyor öyle ki; canı pahasına, onun sevgisi..

böcekler ezmek içindir algısı bize yerleştiğinden beridir, bizi sevenleri de böcek gibi görür olduk..Sevgileri, maddi şeylerle değiştiğimizden olacak, sevenleri hor görüp durduk..Ne çok korktuk, ne çok plan kurduk..Yıkıldı sonra tüm kurgular..Dominoyu andırdı, yıkılan kuleler..

Bir cennet böceğinin gelişi kadar güzeldi oysa aşk..Kırmızı rengi kadar sıcaktı..Süpriz misali, akandı yüreklere..Ve ansızın cennete uçandı belki..konuşuna sevindik..ama uçmasını istemedik hiç..kalışına razı, gidişine sitemkar..işte bu bizim ahvalimiz..

Gelenler, gitmek üzere geldiler..Onlar da bizim gibi geçici bir konuktular..Bir tek bunu kabullenemedik..sevdiklerimiz sadece bizim olsun istedik..Öyle sevdik öyle sevdik ki; gidişleri yediremedik..
kalanları unuttuk..gidenleri özledik..duranları suçladık, kaçanları aradık işte bu yüzden..Hürriyet, severken hür bırakmakmış, çözemedik..esaretlerin şeytani zincirlerinde düğümlendik..

Bir böcek bile anlarken sevgiden, biz sevgiyi dillendiremedik..yol bunca kısayken, biz sevilmemeyi seçtik..gizlenmeyi irade sandık, insanları kaybetmeyi kazanç..sormadık kendimize biz nerede yanıldık?

Bazen her insanın anlayamayacağı şeyleri anlar ve anlatır küçük bir canlı.. Bazen, büyük sandığımız, hanında konakladığımız fani aşklarımızın çöküşünü haykırır, küçük bir yolcu..faniden bakiye doğru bir uzun yol..

"sen de düşünmeden, hesap etmeden dalına konanların yüreğine kon!..deme böcekten haz etmem..seni seven, değer veren bir yürek, kocaman bir bilektir aşk yolunda..böcek misali, ilahi bir güç var böyle bir sevgide..Allah'ın eli, karşılıksız sevenlerin üzerinde..Korkup kaçanlar neyimize?..
baki selam"..

bugün de hayat günlüğümüze bunlar düştü vesselam..şimdi uç cennet böceği!..uç ki; yeniden konabilesin..şimdi git cennet böceği.. ki; cesurca yeniden dönebilesin..hiç karşıklık beklemeden, sen de sevebilesin..

Alem seyirden ibarettir..hayat gidiş ve gelişlerden..her gidiş bir dönüşe racidir..ve her bitiş bir başlangıca..yeter ki cennetini iste..Cenneti ara..gerçek cennet burada..Birbirine insanca davranmakta..

Hadi uç sevgi böceğim!..ben seni bekleyeceğim!..:)

16 Mart 2011 2-3 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (3)
  • 13 yıl önce

    çok naif bir duygu resmedilmiş sevginin yüceliği işlenmiş nakış nakış tebrikler şule....

  • 13 yıl önce

    Güzel bir nesir yazısı.. Beğendim. Günün denemesi seçilmeyi haketmiş gerçekten Selamlar-Sevgiler

  • Naif yürekleri hisseden, destekleyen, yorumla katkıda bulunan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum..Özellikle de Abdullah bey ve Nuray hanımcım size..👧