Çocukluk Hatırası

Bana bir resim yap evlat rengarenk olsun, içinde çocukluğum, çocukluğumu yaşadığım mahallem olsun.. 

Resmin bir köşesi yaz, bir köşesi kış, diğeri bahar mevsimi olsun. Kış köşesine uzun bir merdiven koy, üstüne biz çocuklar otursun, karda buzda düşe kalka kaysınlar, soğuk işlerken iliklerine, sevinç nidaları dolsun gözlerine.

Yaz köşesine küçük bir dere koy, serinlemek için yüzen çocukları, kestane ağaçların altında salıncak kuran gençleri, dostluğa sevdalı piknik yapan aile leri koy, bakışları mutluluk olsun.

Mevsim bahar köşesine mahallemizin bütün çocuklarını koy, kız çocukları ip atlasın, erkek çocukları uzun eşek, birdir bir oynasın, resimde topaçlar misketler çemberler olsun, rengarenk kuyrukları olan uçurtmalar yap, çocuklar rüzgara inat kırnap ipleri ellerini kanatana kadar uçursunlar,acılara aldırmadan kahkahalarını savursunlar, bütün çocukların Gözbebeklerinde tebessüm olsun.

Resmin en üstüne  "ÇOCUKLUK HATIRASI" yaz.
     Bu resmi çoğalt, günümüzün tüm çocuklarına dağıt. Ve de ki: Bu resimde Anneleriniz, babalarınız, dedeleriniz, anneanne ve babanneleriniz var, rahmetli olanlardan dualarınızı esirgemeyin, yaşayan büyüklerinizi sevin, saygınızı gösterin. Onların anılarına sahip çıkın.

09 Haziran 2017 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 6 yıl önce

    Gülümseten ve geçmişe götüren güzel yazınızı içtenlikle kutluyorumud83eudd20

  • 6 yıl önce

    Yorumunuz ile onurlandırdığınız için minnettarım Sermin hanım. Ayrıca günün denemesi secen;Secki kuruluna teşekkür ederim.