Daha Çocuk O Anne Baba

Kişiliği oturmamış iki gencin evlililiği nekadar verimli olabilirki.
daha ikiside çocuk denecek yaşta parka gitse çocuklarla salıncakta sallanacak kadar henüz çocuk. içlerindeki çocuğu büyütmeden bir iki yıla kalmaz birde çocukları olur .
anne anneliğe hazır değil neyi nasıl yapacağını çocuğunu nasıl eğiteceğini ne doğru ne yanlış ona nasıl yol göstereceğini bilmez .
ona nasıl davranması gerektiğini bilmez .
peki baba hazırmıdır önce eş ,sonra bir bebeğin sorumluluğunu üstlenmeye .
onlar için başlayan bu evcilik oyunu yıllar geçtikçe çileye dönüşür .İkiside nerde nasıl davranacağını biliyormu dünyaya getirdikleri çocuğun geleceği hakkında sağlıklı düşünüp sağlıklı kararlar alabiliyorlarmı .Baba sorumlulularını yerine getirebiliyormu ,kadın hazırmı eş ve anne olmaya . Nasıl olsa çocuk değilmi büyür Allah onun rızkını verir düşünesiyle gelişi güzel yetiştirilen çocuklar ilerde sorunlu çevresine zararlı ,arkadaşlarıyla iyi geçinemeyen ,ders çalışmayan bir çocuk olur . Büyükler acaba bu çocuk kime çekti böyle oldu diye birbirlerini suçlamak yerine nerde yanlış yaptık diye düşünemezler çünkü onlar kendileri daha yeni olgunlaşmaya başlamış kabuğundan yeni ayrılmıştır eskiden olsa bir yamalı don ,ayağına bir lastik çizme ,makarna pilav çocuk büyür gider . Oysa şimdi öyle değil çocuğun binlerce seçeneği var .oyuncaklar internet ,televizyon ,bilgisayar çocuk hangisini seçeceğini bilemiyor elde
edince hemen sıkılıyor bir yenisini istiyor anne babalarda bu bitmek bilmeyen isteklere yetişemeyip hırsını ya eşinden ya çouğundan ,yada çevresinden çıkarıyor .çağa ayak uydurmaya çalışırken o koşuşturmacanın içinde asıl yaşama sebebi olan sevgi ve saygıyı unutuyor .
Asıl önemli olan yaşamayı hayatı sevmeyi ,kendini ,insanları ve çocuğunu sevmeyi unutuyor ..SONUÇ ?
Biz nerde yanlış yaptık neyi unuttuk ? NEYİMİ UNUTTUK !
SEVMEYİ UNUTTUK !

20 Ağustos 2015 1-2 dakika 46 denemesi var.
Yorumlar