Dava Üzerine Paragraflar (1)

DAVA İNSANI

Davasına yönelen bir insan, nelerden vazgeçmeyi göze almıştır! O bir türlü kaçamadığı çiçek kokularından, evladının! Üstelik her içine çekişinde cennet bahçesine dönüşen yüreğinden de vazgeçmezmi? Hele birde onlarca küçük yüreği barındırıyorsa içinde''kim kimin yerini tutar o âlemde''...
Aşk tan'da mahrum kalacaktır. Hep erteleyecek, üzecektir kendine sevdalı olanı. Günlerin ayları ve yıllarını verene ne verecektir özlemlerden başka; milyonlarca kalbin, birleşmesi uğruna.


KİBİR VE ÜZGÜ

Kendini bilime, topluma ve bunlarla birlikte, geleceğe adayan bir varlık, hayattan uzaklaştıkça, kendini, daha mı yakın hissedecektir yaşama.
Böyle bir babanın oğlu oldunuz mu hiç?
Böyle bir sevgi, hayal insanına yakın oldunuz mu? Onun size kurduğu yakınlık kadar
Bir davaya hükümlüyseler derin bir yalnızlık hissi taşımakla da yükümlüdürler aynı zamanda.
Geçmiş, gelecekle bağlarını kurar, köprüleri insanlar yapar, sırf insanlar geçsinler diye karşı yakaya. Geçmiş gelecekle, böyle buluşur; biri daha bir umut doludur diğerinden ve önceliklidir. Acılar, kalıcıdır üstelik geçicidir de, zaman gibi.


KUM TANELERİ

Bir dava insanıysanız, donanımlı olacaksınız. Nasıl bir dava adamıysanız ona göre donatacaksınız kendinizi. Kum tanesiyseniz, ara sıra uğrayan dalgalara sevineceksiniz. Onlar, sizi okşar ve giderse, tekrar ve yine gelmesini bekleyeceksiniz. O halde bir su damlası olacak ve onu okyanusa dönüştürmeye çabalayacaksınız. Ya da bir küçük yürek, onlarca aç ve yoksul adına; ne kadar doyurabilirseniz, içinizdeki sevgiyi ve beslerseniz vicdanınızı, bir tanesine bile ulaşabilmeniz yeter. İşte yüreğinizle birlikte, cesaretinizde gelecektir sizinle, ülkünüzü doyuracaktır, gelecekteki ülkenizi de.



ÜLKÜ'NÜN BÜYÜSÜ

Birde donanımı mutlak hâkimiyet içinde olanlar vardır. Tek bir ağaçta ormanı görebilen, bir insana dokunduğunda, bütün insanlara tutunabilen. Duygu ve düşünceleriyle, bu kadar, yaratıcısına yakın ve onun yarattığı mucizevî evren'e.
İnançlar böyle bir bedende, güzelleşir ve taraf tutar kaygısızca, davalarında haklı olanlar için bir dünya yaratılmıştır, herkesten ayrı bir dünyadır o.çünkü diğerlerinden önce orada yaşar, ölümsüzlük ise, bir ölümlünün kurduğu ülkedir.



SONSUZLUĞA YOLCULUK

Sonsuz zamanda, bir günü yaşamak adına doğanlar için, zaman önemsizdir. Yüzyıl sonrası için, yaşayanlar vardır. Hatta hiç, gerçekleşemese bile hayallerini inadına, büyütürler içlerinde.
Her yapıt, içinde barındırır, kendisinde var olan gizli bir usta eli ve her hayal gerçekleştirilmez üzere kurulur.



VAROLMANIN DAYANILMAZ AĞIRLIĞI

Siz kuzum, yaşayacağınız hayatta, her şeyi ve/ya da belli şeyleri, yapma özgürlüğünü ve eylemi, kendi olanaklarınıza bağlı olduğunu mu varsayarsınız.
Bir anlamda doğru olan''düşünülen''yanılgıyı da''beraberinde getirir, o olanaklara ulaşma şansını'da, bütünüyle ve/ya da azar, azar lütfedilir size. Zaten siz kendi arzunuzla gelmediniz ki dünya'ya, kimden ne bekliyorsunuz.




İYİ'NİN KÖTÜY'LE MÜCADELESİDİR ÜLKÜ

Dünya böyle kurulmuştur, her zaman güçlü vardır, eziğin karşısında ve iyi'nin kötüyle mücadelesi...
Saflıkla bilgi edinenler, aptallıkla yarışır halde fikir üretirler. Zekâ hep ?'başta'' ve hep üst'te olmalıdır akıl dağarcığında. Bilenin, bilmeyene bile bedavaya öğretmediği, bir yaşam düzeninde, neye sarılacaksınız.


HER YÖNE AÇILAN YOL

Davanıza!
Vatan olgusu böylesi anlar ve zamanlar için, daha büyük anlamlar yüklemiştir içeriğine.
Ne eksik, ne fazla olduğunu düşünmeden, böylesi bir yola çıkanların, tek umursadığı, ileri gitmek ve giderken yandaşlarını da aynı amaç doğrultusuna yöneltmektir.
Çokluk ancak böylesi durumlar için, pozitif bir görüntü içinde atar, bütün, olumsuz yönlerini üzerinden.
Elbirliğiyle gidilen ve mutlak akıl'la varılan her yer, yaşamın, öz cenneti'dir.
Davasına yönelen bir insanın görüp, göreceği de budur zaten.

O geleceğe sevdalıdır;
Tarih'se en çok, onu sever.

21 Mart 2009 3-4 dakika 5 denemesi var.
Yorumlar