Dediler

Dediler: Uzaktır yolu.Yazın kar yağar,kışın ter basar.Gitmeye kararlıysan yola aç çıkacaksın.Toprağa yalın ayakla basacaksın.Yanına bir tek yüreğini alacaksın.

Dediler: Gün doğmaz,gece kararmaz.Yolda karşına insan çıkmaz.Ezberinle gidersen,bilmişlik edersen,güneşe kanıp gecede uykuya çekilirsen;iki adımın ileri olsa da üç adımın geri olacaktır.

Dediler:Korkmayacaksın.Zor gelir de dönmeyi düşünürsen gözlerini kapat,açtığında dönmüş olacaksın.Dönsen de yüreğini o yolda bırakacaksın.

Yol uzundur,belki bulacak belki bulamayacaksın.İnancını kaybedersen,bir günü ömründe her gün yaşayacaksın.

Dediler:Bulursan gözünle değil gönlünle bak,elinle değil ruhunla dokun.Başardım dersen,serap olur bulduğun.

Dediler:Yol budur.Aç kalacaksın,uykusuz duracaksın.Gündüzü geceyle karıştıracaksın.Ağlamayı,gülmeyi bazen unutacaksın.Buldum zannederken kaybettiğini anlayacaksın.Bir günü belki bir ömür yaşayacaksın.Keşkelerin olacak.Canın bedenine sığmayacak,nefesin bedeninden zor çıkacak.Dualar edeceksin öleyim de çekmeyim bu çileyi diye Yanında seni anlayan bir insan dahi olmayacak,yanında seni anlayan bir eşya dahi bulunmayacak.

Yol budur;aşk yoludur.Gidenler dönmedi,dönenler gülmedi.Bulanlar oldu da,sahip çıkan görülmedi.Hadi git şimdi.Korkma,kararlıysan,inanıyorsan.Hadi git...



Not;2008'de yazdığım bir yazının yeniden düzenlenmesidir.

06 Ekim 2013 1-2 dakika 24 denemesi var.
Yorumlar