Değerlerini bilmediğimiz değerlerimiz

Hayatımıza giren her yenilik elimizi uzattığımız herşeye kolay ulaşabilmemiz hayatımızı kolaylaştıran herşey bizi biraz daha değiştirdi .Gelişen teknoloji ,evdeki makinalar hayatımızı daha kolaylaştırdı . Değisen dünyaya ayak uydurabilmek için daha hızlı yaşamaya daha çok çalışmaya başladık . isteklerimiz arttı alınacak listesi uzadı herşey pahalı biri eskimeden bir yenisini ister olduk .Seçenekler çok fazla olunca istediklerimize ulaşabilmek için daha fazla çalışmaya kendimize ve sevdiklerimize daha az zaman ayırmaya başladık .
İsteklere ulaşmak için harcanan çaba ulaşılan isteği değerlerden daha değerli kılınmasına yol açtı aileler ve akrabalar arasına mesafe girdi .
Hiç bişeyi atmaya kıyılamadı ,bir kaç kuruş vererek alınan eşyalar ,giysiler sarı ,bir maden olan altın parçası ,aslı astarı bir kağıt parçası için sevdiklerimizi kırıp hiç düşünmeden vazgeçmeye başladık .Onların değerini yaptığı fedakarlıklar çabucak unutulmaya başladık.
Anne ,baba ,kardeş ,çocukları başka bir insana birini diğerine değişir olundu .
Evladının tırnağı kırılsa dayanamayan gecesini gündüzüne katan evladı için bütün ömrünü feda eden anneler ,bütün ömrünü çalışıp eve bir ekmek getirmek için çabalayan evladına daha iyi bir hayat sağlamak için elleri nasır tutan babalar ve anneler yaşlandı üzerine yemek döküyor gerekçesiyle tek başına terkedilir bir selam dahi verilmez oldu .
Kağıt parçası olan para onlardan daha degerli görülür onların esirgemediği şeyleri para ,sevgi ,iyi niyet ,anlayış hoşgörü, temizliği anne babanın bakımı gibi şeyleri onlardan esirgiyor kimi zaman eş, çocuk anne babadan üstün tutuyor kimi zamanda tam tersi anne babayı üstün tutup eş ,çocuk hor gorüyor denge bi türlü sağlanamıyor .

İnsanın yanında insanın hiç bi değeri kalmadı .
Herşey para maddiyat dış güzellik oldu..
Aile değerlerini bir yuvanın nekadar kutsal olduğunu unutup bir kaşa göze başka biri için onca şey yapan insanı değişiyor yaptıklarını görmezden geliniyor.

Yalnızca bir maden olan altın ,para , gümüş eşya araba ev sevdiklerimizden daha değerli olup listenin en başında yer alırken .Bir çırpıda silip atılan değerler olan anne baba; eş, çocuk ,sevdiklerimiz arkadaş, eş dost ,komşu, sevgi saygı hoşgörü insanlık barış yani tüm değerlerimiz listenin en sonunda yerini aldı.
Oysa ben hiç para altın yiyen görmedim hasta olduğumuz başımız dara düştüğü zaman yardıma koşan eşya veya araba görmedim.
Yalnız kaldığımız zaman başımız dara düştüğü zaman ilk yardıma koşan ailemiz sevdiklerimiz eşimiz dostumuz arkadaşımız yani hiç düşünmeden kırdıklarımız değilmi ?
Eskiyen anne baba eşya değil atılan terkedilen yalnız bırakılan .Vazgeçilen çocuklar ,eş arkadaş hiçmi hakkı yok bunların .
Para sevdiklerimizden daha mı değerli.
Maddiyat ,gösteriş değerlerimiz, sevgi ,saygıdan hoşgörü iyi niyetten daha mı değerli?
Oysa sevgiye saygıya değen sevdiklerimiz ,değerlerimiz herşeyin en güzelini hakeden sevdiklerimiz .

20 Nisan 2017 2-3 dakika 46 denemesi var.
Yorumlar