Değişiyorum, Değişiyoruz, Değişiyorlar

Değişiyorum. Yürürken, çalışırken, ağlarken, gülerken ya da düşünürken... Sürekli değişkenliği taşıyorum içimde. Doğru olan şeyin bu olduğuna inanıyorum. Sabit kalıp, beli kalıplarla yaşamak yerine, gelişmeyi yeni şeyler evlat edinmeyi tercih ediyorum. Benden umulmayan bazı kehanetleri anlamaları için değişmek istiyorum. Baştanbaşa düzünmek, uçtan uca yerinmek istiyorum.

Aslında bunu hepimiz yapıyoruz. Yürürken, çalışırken, ağlarken, gülerken ya da düşünürken... Sürekli değişkenliği taşıyoruz içimizde. Kendimize ilettiğimiz, beyinlerimize gönderdiğimiz en ufak şey bile değişmemize yeterken, inatla değişimi göz ardı edenleri anlayamıyorum. Sonuçta hayatın her anında kaçınılmaz olan değişim var oluşu, bizim için olmazsa olmazlar arasında olmalı. Her noktada, her bir nefes alıp verişte, her bir kalbin atışında bizim yanımızda olan tek şey değişimdir. Değişiyorum, değişiyorsunuz, değişiyorlar... Ben değişmem asla, deyip de kestirip sözleri bir anda kendilerinden 100 m ileriye atanlar bile akıllarının bir köşesinde şunu durdururlar hep; ben de değişebilirim, hem düşününce mantıklı gelen de bu... İşte bu gibi fikirlerde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gibi mahkemeden sıcak sıcak çıkan kararlara benzer. Her an çıkabilecek, zor ve o koşul aranası kararlar... Kaçılması güç olan değişimin vebali omuzlarda dolana dolana hali kalmadı. Aslında herkesin aklının, bir uçurum misali dillere düşecek bir noktasında duran değişim tomurcukları, bir üfleyişte dillenecek de buna cesaret, azim ve kararlılık gerekli.

Değişen nesil etrafında bulunmak benim hayatımın işine geliyor. Aynı fikirden insanlarla, umarsızca, sürekli değişen ve değişime onay veren beyinlerle uğraşmak bana ehemmiyet ve güç veriyor. Buna seviniyorum. Değişiyorum. Değişmekle beni harika bir dünyanın beklediğini biliyorum.

07 Nisan 2011 1-2 dakika 88 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    .....mu acaba...? Sakın ola ki her değişmenizde bir türlü yer ve yurt tutamayacağınız hayat sağlamlarınız olmazken...Lütfen değişmekle gelişmeyi birbirine karıştırmayıp, hep yanınızda hayatın iksir niyetine sorulması gereken sorusunu..Yani durmaksızın değişkenliği kendine huy edinmenin içi boş; dışı süslülük hafifliğinde yaşamın yabani gerçeklerine gelişip donanmadan ufak bir üfürükte o sakındığınız uçurumlara uçuuverebileceğinizi hep aklınızda sormalar hatırına tutun dilerseniz.. Dilemezseniz o kendinde yok gidişlerin kimseye hayatı dilediğince yar etmeyeceğini ben size peşinen dostluğa sığınarak söyleyivereyim sevgili soyisimdaşım. Sonsuz selamlarımla.