Demokratikleşme Paketi

Bugün Saat 11:00-12:00 saatleri arasında Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu demokratikleşme paketi bence ülkemiz için olumlu bir icraat.

Ülkemiz tarih boyunca çeşitli parçalanmalar yaşamış ve derin yaralar almıştır. 1. Dünya savaşı ve kurtuluş savaşı yıllarında ülkemizde yoksulluk derecesi maximuma ulaşmış ve imkanlar tükenme noktasına gelmiştir.Halkımız o yıllarda M.Kemal Atatürk ve Arkadaşları önderliğinde tarihi bir irade göstermiş , bütün gücüyle ülkenin onarımı,kalkınması ve modernize olması için seferber olmuştur.Nitekim 1940 yıllara gelindiğinde ülkemiz 30 yıl öncesine kıyasla büyük ilerme katetmiştir.


1940'lı yıllardan günümüze kadar; darbe, terör, mezhep çatışmaları, sağ-sol bölünmeleri, dil-ırk-kültür bölünmeleri ülkemizin ilerlemesini kesmiş, yavaşlatmış ve hatta çogu zaman geriye atmıştır.Bu süreçde insanımız bölünmüş ,Kurtuluş savaşındaki Türkiye'den eser kalmamıştır.Askeri anlamda özelliklerimiz aynen dursa bile , beşeriyette o dönemki özelliklerimiz büyük yara almıştır.


Bugün Başbakanımızın açıkladığı reformlar çok büyük çaplı etkisi olan reformlar değil.Ama başlangıç olarak olacaksa sevindirici ve olumlu.Devamı gelmesi halinde ve ülkedeki her kesimin destek vermesiyle yeniden Türkiye'mizin daha yaşanılası bir ülke haline gelmesi , dış politikalardan daha az etkilenmesi ve refah seviyesinin yüksek, barışcıl bir toplum olarak yaşamımızı idame etmemizi sağlayacaktır.Bu paketteki ortak payda aslında şudur ; Reformların Akparti iktidarı sona erse bile yeni gelecek hükümet tarafından devam ettirilmesi, toplumun herkesimin reformlara sağduyulu yaklaşması ve herkesin elini taşın altına koyması gerekmekte.

Neden destek vermeliyiz sorusuna cevabım şu olur ; Ülkemizin etrafı akbabalarla sarılı.Gerek Ortadoğu gerek Avrupa , Rusya , Çin Abd ve daha nice ülke Türkiye'nin bölünmesi parçalanması için seferber olmuş durumda.Bizim ise bunlara karşı tek gücümüz birlik beraberlik.


Sözün özü, başlatılan reformları olumlu karşılamaktayım.Ama yazımın başında da ifade ettiğim gibi devamı gelirse ülkemiz için yeni bir şans olacaktır.Gelmez ise seçim propagandasından ibaret bir girişim olarak kalacaktır.


Saygılarımla

30 Eylül 2013 2-3 dakika 3 denemesi var.
Yorumlar