Deneme

Yaşamım boyunca bir çok denemelerim oldu hayata dair. Bir deneme yazısına hazır mıyım bilemiyorum. Aslında biz insanlar denemeden hiç bir şeyin farkına varmıyoruz, varamıyoruz.

-Sen!
İp atlamayı bilmiyorsun farz edelim. Denemeden yapamıyorum demek ister misin?
Ya da şöyle bakalım;
Bir Mercedes araba düşünün sizin olacak, ama araba kullanmayı bilmeniz gerekiyor. Bu fırsatı kaçıracak kadar enayi misiniz? Hayır tabi ki de denemeye hazırsınız.

İşte bende tam bundan bahsetmeye çalışıyorum. Paranın her kapıyı açtığı düşüncesi olduğu gibi benim düşüncem de bazı şeyleri denemeden hiçbir yere varamadığımız.


Benim hayatımda da bir çok denemelerim oldu. İnsanları, başarıya açılabilecek kapıları, dostlarımı, irademi bile denedim. Denemediğim bir şey kaldı mı diye soruyorum kendime? Evet bu hayatta yaşadığımız süre her gün yeni denemelerimiz çıkacak karşımıza.

Sanırım!
Daha çok insanları deniyoruz kendimizle beraber.

Hay Allah...Unutuyordum.
Her sabah saçlarımı Elif'in saçları gibi toplamayı deniyorum. Olmuyor, bir çok kez denememe rağmen becer edemiyorum. Sinirleniyorum ara sıra fırlatıyorum tokaları etrafa, sonra gülüyorum kendi kendime. Mutfakla aram çok iyidir. Kitaplardan aldığım tarifleri hemen deniyorum. Bazen çok lezzetli olurken bazen de tadılması mümkün olmayan tatlar çıkıyor. Aslın da pilav yapmak herkese göre çok basittir, ama defalarca denememe rağmen olmuyor. Ya lapa oluyor ya da pişmiyor.





İnsanlara güvenmeyi deniyorum. Her defasında arkamı döndüğüm zaman bıçak saplanıyor. Canım çok acıyor. Neden diyorum kendi kendime böyle olmalı mıydı? Güvenemeyecek miyim kimselere.

Sevmeyi deniyorum kedileri ama tiksiniyorum. Sevemediğim tek hayvan galiba.


Sıkıldınız galiba denemelerimden. Yani diyeceğim o ki biz insanlar bazen fark ederek bazen de fark etmeyerek bir çok denemelerle hayata tutunmayı deniyoruz.
Örneğin;
Şiir yazmayı,
Kitap okumayı,
İnsanları anlamayı,
Elif gibi saçlarımızı toplamayı,
Dikiş tutturmayı,
Başarıya ulaşmayı,
Aşıkken vazgeçmeyi,
Gülerken ağlamayı, ağlarken gülmeyi...Vs.Vs

Bunlar gibi bir çok şeyleri deniyoruz. Ne kadar başarı elde ediyoruz orası bizlerde saklıdır ya da gören gözlerde. Siz siz olun asla yapamıyorum demeyin her zaman deneyin kendinizi. Deneme dedim aklıma ?Selahattin Özdemir'in- Deneme Tahtası' şarkısı geldi aklıma. Hadi açalım o zaman dinleyelim bu güzel şarkıyı.

Durun!
Son bir şey daha...
Unutmayalım ki!
Hayatta bizim için bir deneme.

07 Ekim 2013 2-3 dakika 6 denemesi var.
Yorumlar