Deniz Yıldızı

Hayat büyümeye başladığımızdan itibaren bizi yoğun bir akışın içine bırakıverir. Çocukken yaptığımız çoğu şeye zaman bulamayız. Tabi bizim zaman dilimimizle ele alırsak mümkün olur bu.

Dışarı çıkıp bisiklet sürmek, resim çizmek ve hayal kurmak gibi birçok şeyi zaman kaybı olarak görmeye başlarız büyüdükçe. Benim hayallerden kastım çok para kazanmak veya harika bir üne sahip olmak değil. Yazımı okuduğunuz sürece olaylara benim penceremden bakmaya çalışmanızı istiyorum tabi ne kadar mümkünse.

Bizlerin deyimiyle "yetişkin" olmaya başladıkça paraya olan isteğimiz de gelecek kaygısı da artmaya başlar. Kendimize kızmamak lazım çünkü bir süre sonra o  acımasız düzenin farkına varıyor ve endişelenmeye başlıyoruz. Güçlü olma isteği git gide artıyor içimizde.

Kendi benliğimizde yer alan bu aç duygularla kurduğumuz düzende boğulmak acı verici olmalı. Sonuçta o havuzu biz oluşturduysak yüzmeyi de bilmemiz gerekir. Yoksa "Terzi kendi söküğünü dikemez" atasözüne dönmeye başlar konu.

Peki kendi algılarımızla oluşturduğumuz zaman dilimini biraz değiştirsek ne olurdu ?

Yani demek istediğim içimizdeki çocuğa da mutlu olmak için zamanımızın birazını feda etsek hiç de fena olmazdı bence. Bir kitapta gördüğüm sorudan çok etkilenmiştim "En son ne zaman baktın gökyüzüne ? "

Sahi çocukken yıldızlara bayılırdım ben . Çok muazzam gelirlerdi gözüme. Kafamı yerdeki toz parçacıklarına gömmeye başladığımdan beri hayat çok değişmişti sanki. Yani ben öyle sanıyordum.

Bizler kafamızı kaldırıp bir iki dakikalığına gökyüzüne bakamayacak kadar meşgul değilizdir herhalde . Ya da yağmurun eşsiz müziğini duyamayacak kadar sağır.

Belki de o zaman  kendimizi havuzun dalgalarına bırakmak daha az korkutur .

Bizlerin muazzam yanlarından biri de öğrenebilme gücümüzdür. Ama bu gücün çoğunlukla aciz olduğu bir konu görüyorum.

Mutlu olmak...

Bizler her şeyi öğrenebilirken nedense mutlu olmayı öğrenemiyoruz. Harika bir keşfetme haznesine sahipken kendimizi keşfedemiyoruz.

Bu da bizim eksikliğimiz olsa gerek.

Sadece bize ait olan denizde yüzmeyi öğrenirsek havuzda yüzmek çok daha kolay olur öyle değil mi ?

Kendi denizinizin hırçın dalgalarında bir deniz yıldızı bulmanız dileğiyle...

 


26 Temmuz 2023 2-3 dakika 35 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (1)