Destanlar Yaşar Benzersizce

Gözümden anlamsız tanımlarla başlayabilirim. Kıyametin ne olduğunu yeterince süzemeyenler var. Mitolojiye bağlı kalmak ,her bilgiyi orada aramak doğru değil. Evde beslediğimiz kuşların çıkardığı sesleri düşündünüz mü hiç. Kelime anlamlarına o kadar takılmayın derim, evrensel bir dilde konuşabilir hayvanlar. Uzman olmayanların bile deneyleri sonucunda nelerden haberdar olmayız ki. Artık medeniyet de çok ilerlemedi mi zaten?

Destanların o havasında birçok hayvanın adı geçer, hikayenin kimin gözünden anlatıldığına baktığımızda bazıları çok sıkıcı olabilirken, bazıları bitmesin diye dua ederiz.Aslında yorum yaparken bunlardan çıkardığımız sonuçlara dayanarak güne güzel başlamak isteyenlere kılavuz olabiliriz. Doğal olarak inanç da önemli bir yer tutar destanlarda, uzun otobüs yolculuklarında durgunlaşıp uykuya dalmak üzereyken aklımıza çeşitli düşünceler gelir.

Sorunun nasıl çıktığını anlamadan özet çıkarırsak yanlışlık büyür ve katlanılamaz boyutlara ulaşır, her şeyden önce, güçleri birleştirmek bazı kritik durumlarda işe yaramayabilir. Olayların önüne geçmek , buna sebep nedir, hazır düşünceler dizginlenmişken; çünkü dağınıklık kötülükleri beraberinde getirir.

Her an yok olma korkusu sona ermediği sürece,gerçeklerle yüzleşmekten kaçacağız, en büyük zevklerin verdiği haz giderek azaldığında,takır takır,adeta bir makine gibi düzenli olacak insan hayatının zamanı daha verimli kullanabileceği öngörüsünde bulunmak,çılgınca yaşamın tuzaklarına boyun eğmek olmazları olur yapmayacaktır. Gelgelelim, yüzyıl artık çok çabuk sönüyor, lacivert rengi giderek çoğalıyor, bunun neden böyle olduğuna da siz karar verin artık.

07 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar