Dev Poster

"Yaptıklarımız,yapacaklarımızın teminatıdır;sizlere en iyi hizmeti sunmak bizim borcumuzdur." gibi nice sözler boy göstermeye başladı son günlerde, malum önümüzde yerel seçimler var onun hazırlıkları.

Benim evin hemen arkasında,koca binayı kapsayacak şekilde dev bir poster asmışlar,muhtar adayıymış,'hizmet için"burdaymış,sanki şimdiye kadar yurtdışındaydı da yüzünü hiç göremedik(!) İnsan seçmenlerini tanımak onlarla konuşmak istemez mi,yoksa 'beni tanımak isteyenler bu postere baksın,' mı demek istiyor?

Kırsal alanlarda olabilir ama büyük şehirlerde ve ilçelerde muhtar sayısı kesinlikle fazla,bir düzenleme şart ancak gerek iktidar partisi gerek muhalefet partileri oy kaygısı nedeniyle bu düzenlemeye pek sıcak bakmayacaklardır.

Önceleri muhtarlardan istenen bir çok evrağı artık e-devlet üzerinden çıkartabilmek mümkün.Babadan oğula geçen bir meslek haline dönüştü kimi çevrelerce.Muhtar olmak isteyenlerin çoğu ya esnaftır,kredi borcu vardır,ya da emeklidir ek gelir peşindedir;nasıl olsa beş yıl garantisi var hem sigortaları da yatıyor.

Seçildikten sonra durum değişecek mi,hayır,bir çok muhtar mallesindeki aileleri tanımadan dönem süresi bitecek,yine aday olacak güya hizmet için...Eskiden yol,köprü,camii,okul,sağlık ocağı ve çeşme yapımındaki aktör muhtardı,bunları yapamadığı zaman aday olsa bile asla seçilemezdi.Kısacası muhtar eşittir hizmet denklemi yerini,muhtar eşittir rant denklemine bıraktı.

Dev poster,rüzgar acaba hangi yönden eser?

12 Aralık 2023 1-2 dakika 124 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar (1)