Dikkat! Patlayabilir

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası aldığı en küçük olumlu bir haberle, aslını astarını aramadan, iyice düşünüp taşınılmadan gerçekleşen alımlarla, olması gerekenden çok daha fazla şişti.
Bence, ortada tam bir patlamaya hazır, uçan balon durumu var.
Bu balonu uçuranlar da, siyasiler ve özel değerlendirme kuruluşları. Bu tür kuruluşların çoğunun kararlarının gerçeklikten uzak, çeşitli çıkar durumlarına göre, verilmiş kararlar olduğu medyada defalarca yayınlandı. Yani bu veriler gerçekçi ve tarafsız değil.
Gerçekten de yaşayan piyasaya baktığınız da, durumun hiç de söylenen gibi olmadığını kapanan işyerlerinden, eskisine göre çok daha azalan alışverişlerden, artan fiyatlardan, yükselen suç oranları gibi sosyal patlamalardan ve en önemli veri olan aşırı yüksek işsizlik rakamlarından rahatça anlayabilirsiniz.
Ortada gerçek olmayan,üretime dayanmayan, sanal bir durum ve bu durumdan yararlanıp büyük paralar kazanan güçlü kişiler ve oluşumlar var. Bunlar önce alım yapıyorlar, sonra sahte verilerle borsayı yükseltip, satışa geçip ceplerini dolduruyorlar.
Birilerinin paraları, yine aynı birilerinin cebinde dönür duruyor. Kabak da bu para cambazlarının arasında olanları gerçek sanıp, borsaya giren küçük yatırımcının başına patlayacak gibi görünüyor.
İnşallah yanılırım!

03 Aralık 2009 1-2 dakika 138 denemesi var.
Yorumlar