Din ve Siyaset Tacirleri
Önce cehennemle korkuturlar seni senin günahkar olduğun, cehenneme gideceğini orada ağır işkenceler ve acılar çekeceğini empoze ederler beynine sonra da, seni bu günahlardan ve cehennem azabından ancak kendilerinin kurtaracağına inandırırlar
Ve böylece kazanan kendileri kaybeden de hep sen olursun sonuçta.
Siyasette de aynı taktik uygulanır muktedir yöneticiler önce ülkede olur olmaz suni sorunlar yaratırlar toplumu huzursuz ve tedirgin ederler sosyal ve ekonomik çöküntülerle halkın daha da perişan olacağını empoze ederler beyinlerine sonra da, halkı bu sıkıntı ve korkulardan ancak kendilerinin kurtaracağına inandırırlar.
Ve böylece de, kazanan kendileri kaybedenler de halk olur sonuçta.
Dinin ve siyasetin iç içe yürütüldüğü anti lâyık aşiret toplumlarında yönetenlerin bu bitmez oyunları sürer gider tekrarlanaraktan. birey de toplum da çürüdükçe çürür ve biter sonunda.
Oyun içinde oyun / kim çoban kim koyun belli değil !..