Dizginle Aşkını Çöl Şımarmasın

Ömürler kısa..İnsanlar bi-vefa..Bir çağ ki; kimse kimseden emin değil..Gerçek aşıkların mekanı olmaktan uzak bir dünya!..
Değer verdikçe, değersizlik biçtiğimiz bir dünyada, "Her şeye rağmen sevmek gerek" desek de, akıllı olma yolunda, sevdiğimiz insanları bir daha gözden geçirmenin vaktidir..

Sevilenlerin nankörlüğü elbette sadece onlara dair bir hal değil..Belki, bu çok sevmemizin bir bedeli.. ve belki bir tokattır..
Kaderin hoş bir cilvesi, takdir- ilahinin sevgi sillesidir..

Bazen, sevgimizle dolup taşsak da susmak, sevgi kelimelerini yutmak daha anlamlı geliyor hakiki aşk yolunda..Zira verimsiz çölleri sevmişseniz, söylenmiş tüm aşk- sevgi sözcükleri beyhudedir..Toprak inatçıdır ve gül değil, hep diken verecektir..

Madem öyle, ilahi olanın kudret elini de hesaba katarak, acaba sevmeler yeterince O'nun yolunda değil mi diye muhasebe etmeli..Eğer O'nun rızası boyutunda değilse aşk sandığımız şey, bu oyundan ferağat etmeliyiz derim..

Ama, Allah'ın rızası var da sevilen çöle durmuşsa..O zaman da, değerbilmezlerle heba etmemek için güzel kalpleri, aşkı dizginlemeli ki; çöller şımarmasın..Dahası, sevilenler "sevmenin erdemini" teğet geçip, kendilerinden geçmesinler..

Sevdiğimiz insanlara ne zaman çok prim versek, hor görülmek de adeta kaderimizidir..Ve böyle bir kader, artık hayattan ziyade, kederimizdir malesef..

Zira bu kalp en çok "Sonsuz Olana" layık, en çok O'na aittir..Evlere, layık olmayanları aldığımızdan beridir, kalpler cefalardan arınmıyor bir türlü..İnsanlara fazla değer verdiğimizden beridir, acılara meyyal ruhlarımız, durulmuyor..

Gelin Uğur Işılak'a dikkat kesilelim denemenin sonunda..Ne kadar anlamlı, ne kadar konuya muvafık sözler söylemiş..

Boşa mecnun olup leyla arama
Dizginle aşkını çöl şımarmasın
Sevda lehçesinde çok söz var ama
Beyhude konuş ki dil şımarmasın

Gönül zarar eder dünya karıyla
Yoğrul aşıkların ahuzarıyla
Yanıp tutuşursan dostun narıyla
Savrul boşluklara kül şımarmasın

Hayal ülkesinde mevsim hep bahar
Aklını başına topla vakit dar
Kurak topraklarda bülbül olmak var
Gönül ver dikene gül şımarmasın

Yol bilmezse sazındaki perdeler
Türkü isyan eder yüzüne güler
Yüreğinden süzülsün ki nağmeler
Mızrap şımarmasın tel şımarmasın

Sözlerimi bitirirken, altın mesabesinde bir atasözünü de söylemeden geçemiyorum.."Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise."

Demek ki; sevgiye layık olanları buluncaya kadar, bu yolda gerçek dostları aramaya devam etmeli..ve demek ki;sevme yetisini kaybetmiş, insani erdemlerini nadasa terketmiş insanlar için sadece dua etmeli ve artık üzülmemeli..

Ola ki; "sevmelerin güzelliği" tüm renkleriyle bir gün o garipleri de kuşatır..Ola ki; sevmeseler bile, kendilerine değer veren insanlara, "değer verme" meziyetini, hayat bir gün onlara da öğretir..

Nice güzel tecrübelere..:)

29 Aralık 2010 2-3 dakika 243 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 13 yıl önce

    Mesele sevmek olunca..Amin...Kalbinde kimin ona ne kadar kalbinde yeri varsa ve ne kadar kalbinde yeri olan, ekip biçip o güzel topraktan hayat fışkıran harman etmelere zahmetine gücenmeksizin hazırsa..Nasıl olsa herkeste kalp de var kısaymış uzunmuş demeden yeterince ömür de... 'Nice güzel tecrübelere' ..amin. Güzel yazı paylaşımına sonsuz teşekkürlerimle.