Doğaya Dönme Zamanı

Yeryüzü insana ev sahipliği yaptığından beridir. İnsanların büyük mücadelesine tanık olmuştur. Diğer canlılardan farklı olarak derdi sadece yemek ve üremek olmayan insan her şeye sahip olma isteği gibi belki kendi sonunu getirecek bir hastalığa sahiptir. Doğa tüm insana yetecek kadar zengin olsa da insanların yarın içinde hesap yaparak daha fazla şeylere sahip olma isteği bu muhteşem doğayı insan karşısında çaresiz bırakıyor.

Az olduğu için bu güne kadar doğa için önemli bir tehdit haline gelmeyen insan artık gezegenin her bir köşesine yerleşti ve üstelik nüfusu da artık bir kaç milyon değil. Son bir kaç yüz yıl içinde teknolojik gelişmeler sayesinde insanoğlunun nüfusunda büyük bir patlama yaşandı ve böylelikle yeryüzündeki insan sayısı 7 milyarı aştı.

Tellafüz ederken bile insanın durup düşündüğü bu sayı bile aslında doğanın gücü karşısında rahatlıkla baş edilebilecek bir nüfuz.Doğa bu kocaman nüfusu bile besleyebilecek bir güçte fakat insan oğlunun doymak bilmeyen iştahı bu durumu imkansız kılıyor. Bu durum karşısında artık evimiz, gezegenimiz yıpranmaya başladı.Doğadaki çeşitlik hızla yok olurken artık doğal afetler bile yaşanan şeyi anlamamıza yardımcı oluyor

Doğa artık geri dönüşsüz bazı hasarlara uğrasa da henüz her şey için çok geç değil. Binlerce yıldır bize karşılıksız ev sahipliği yapan bu doğaya artık insan oğlunun sahip çıkma zamanı geldi üstelik bunu yaparken karşılıksız değil yaşamak içinde yapmak zorundayız Bu aslında doğanın değil insanın yeryüzünde kalma mücadelesi, çünkü bizden sonra doğa bir gün yeniden doğacaktır ama insanın dönüşü bir mucizeyi gerektirecektir.

Artık zaman aleyhimize işliyor, ne yapacaksak bir an önce yapmalıyız. Önce petrolü bırakıp temiz enerji kaynaklarına yönelmeliyiz.Çünkü karbon atmosferimizde sera etkisi yapıyor ve bunu kısmanın tek yolu temiz enerji kaynakları. Her ne kadar doğadaki rüzgar ve güneş enerjisi insanın bütün ihtiyaçlarını karşılayacak güçte değilse de en azından bu çöküşü engelleyecek yada çok ileri bir tarihe erteleyecektir. Sudan enerji üretmek gibi yeni temiz enerji kaynaklarının araştırmalarına da daha fazla ağırlık vermeliyiz. Artık tükettiğimiz ürünlerde de daha dikkatli tercih yapma zamanı geldi. Tercihimiz doğa için sadece doğaya geri dönüş yapabilecekler olmalı, öyle ki bir plastik ürünün doğada yok olması 2000 yıldan uzun sürmekte.

Oturup hesap zamanı geçti.Artık bildiklerimizi doğa ve kendimiz için pratiğe geçirme zamanı bunla da yetinmeyip daha fazlasını öğrenmeye daha fazla temiz enerji için çabalamalıyız. Güneş ve rüzgar bizim şuan tükenmesi uzun vade de ön görülmeyen en iyi temiz enerji kaynaklarımız. Eyer olur da bunları kağıdın üzerindeki bir plandan öteye taşıyabilirsek. Gelecek bu günü, tarihin bir dönüm noktası olarak görecektir.

08 Ağustos 2012 2-3 dakika 5 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (2)
  • 11 yıl önce

    İnsan her ne kadar dünayanın en aklllı yaratığı gibi görünüyorsada, aynı zamanda da aptallıktada üsütüne yok. Tabi bunu davranışlarına bakarak söylüyoruz. Bir atom bombası ile yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olurken diğer taraftanda kansere çareler arıyor. Doğayı alabildiğine biz kirletiyoruz vahşice sonrada ondan medet bekliyoruz, ozon tabakasının delinmesine sebep olup küresel ısınma olmasın diyoruz. Bu bir çelişki midir? Kocaman bir evet. Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi alternatif kaynaklar ama daha çok mesafe alınmalı bence bu konuda. Güzel bir denemeydi kutlarım yürekten...👍

  • Teşekkürler :)