Doğmamış Kızıma Mektup

Meleğim;

Senin hayalini bile kurmak o kadar güzel ki.. Bir gün "anne" diye sesleneceğiniduymanın, o yumuk yumuk ellerinden tutmanın hayalini kuruyorum şimdiden..

Tarifi imkansız duygular vardır ya kızım.. Bazen bir bakış anlatır bazen boğazındaki düğüm.. Gözünden sessizce akan yaş..

Seni tarif etmek de böyle birşey işte.. Bakışlarımla,tebessümlerimle ya da gözyaşımla anlatabiliyorum .. Kelimeler yetmiyor anlatmaya Canım Kızım..

Bazen senin Dünyaya geleceğini düşünmek bile ürkütüyor beni biliyor musun?

Bu Dünya öyle bir yer ki; insan insanı öldürüyor,savaşlar çıkıyor,masum bebekler açlıktan ölüyor.. Cehennem'in aynası sanki ..

Ama aynı Dünya da öyle güzellikler var ki Meleğim; Senin gibi.. İnsan uçurum kenarında bile olsa tutunacak bir dal bulur ya sende benim Dünyaya tutunduğum tek dalımsın Kızım.. Aşk var burada, sevgi - saygı var, dürüstlük var..

Ve emin ol Meleğim; senin bana verdiğin mutluluk Dünyanın tüm sorunlarını göğüslemeye yetecek kadar karartıyor gözümü.. Senin gözünden akacak bir damla yaş kor olur düşer yüreğime ..

Meleğim benim belki bu anlatacaklarım seni biraz daha korkutacak ama bunları bil ve hazırlıklı gel Dünyaya tatlım.. Seni gerçekleri anlatarak ürküttüğüm için özür dilerim Kızım..

Dünya da ; Terör diye lanetlenesi birşey var.. İnsanlar acımasızca birbirini öldürüyor, bombalar masum insanların canını alıyor.. Kanlar akıyor.. Durmuyor kızım , durmuyor.. Kanlar akmaya devam ediyor..
Ayrıca Küresel Isınma diye birşey var Minik Kızım.. Yapılan açıklamalara göre Dünya da kuraklık olacakmış, sular bitecekmiş.. Çoğu tarım ürünü yetişemeyecekmiş.. Bu da insanlığın sonunu hazırlayan sebeplerden canım..En önemli ve kulağa hiç hoş gelmeyen bir sorun daha var Bebeğim.. İnsanları gencecik yaşında 3 saatlik bir sınavla hayatlarını belirliyorlar.. İsmine de ÖSS diyorlar.. Yani "Öğrenci Seçme Sınavı".. Çok çalışman gerekecek Kızım .. Çooook ..

Bunların yanı sıra tenkoloji,bilim hızla ilerliyor.. Hayvanlar kopyalanıyor.. Hastalıklara çareler bulunuyor. Ve daha niceleri var Kızım..

Sen Dünyaya geldiğin zaman Dünya nasıl olacak çok merak ediyorum açıkçası.. Ama ben sana her türlü zorluğa göğüs germenin,mutluluğun sırrını söyleyeceğim Birtanem..

Eğer Dünyaya geldiğinde; hayatın acımasızlığıyla karşılaşmaya başlarsan; DÜRÜST olmalısın Kızım, ne pahasına olursa olsun gerçekleri söylemekten kaçınmamalısın.. Yalan denen şeyi öğrenmemelisin.. Eğer dürüst olursan başın her zaman dik durur kızım.. En büyük ödül belki de budur insana..
İkinci olarak; SAYGILI olmayı bileceksin kızım.. Ailene, arkadaşlarına,tüm insanlara, geçmişine!, Atana!,diline!,bayrağına! ve en önemlisi kendine saygılı olmayı bileceksin Bebeğim.. Bunlar seni mutluluğa götürecektir..
Üçüncü olarak ise OKUMAYI seveksin Kızım.. Zor dönemleri olacak okumanın.. Ama her ne olursa olsun okuyacaksın ve okumayı da sevmeye çalışacaksın Canım.. Eğer okuyup, eğitimli bir birey olursan,hayatın boyunca rahat ve huzurlu bir yaşamın olur ve toplumda her zaman saygı gören ve sözlerinle,duruşunla her türlü örnek alınacak bir birey olursun Kızım..

Ve herşeyden önemlisi; VATAN'ımıza, MİLLET'imize, bu kadar ihanet etmek isteyenlere karşı HAYIRLI bir insan olursan..

Mustafa Kemal'i bilirsen,düşüncelerini benimsersen,onun ışık tuttuğu yolda sağlam adımlarla yürüyebilirsen, ilkeleri,inkılapları bilirsen,bayrağımızın rengini şehit kanlarından geldiğini bir an olsun aklından çıkarmazsan...

Atalarımıza yakışır bir TÜRK KIZI olmayı hedeflersen hayırlı bir insan olursun Kızım..

Heryerde iyi insanları sever ve sevilirsin..

Bu yolda,hayat yolculuğunda,nefesim yettiği kadar yanında olacağıma söz veriyorum Kızım..

Anne'n...

02 Eylül 2008 3-4 dakika 5 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (4)
  • 15 yıl önce

    Bende hep bir kızım olsun isterdim ayağında pembe patikleri cici elbiseleriyle onu gezdirmek sevmek koklamak isterdim..

    İnşallah bu yazdığın çok anlamlı ve güzel yazıyı çocuguna okursun İnşallah sende birgün Anne olursun Esin..

    Tertemiz yüreğine sağlık çok güzeldi...👍

  • 15 yıl önce

    İnşallah Allah nasip eder böyle güzel duyguyu yaşamayı..

    Yazıyı yazarken bilee tüylerim ürperdi içimde gerçektenn tarifi imkansız bir duygu ya (:

    Yorumun için teşekkür ederim , okuyan gözlerine sağlık (:

  • 15 yıl önce

    tabi çok hoş olmuş ama cinsiyetini belirlemeden yazsaydın daha anlamlı olurdu..ilk okul hocamız bize de yazdırmıştı doğmamış çocuğumuza mektup..

    tebrikler👍

  • 15 yıl önce

    tebrikler çok güzel çok duygusal yüregine sağlık..