Doğum Günü Meleğine

Bazen durdurmak isterim anı.
Senin de hiç böyle oldu mu?
Avuçlarıma bakarım, avuçlarımın içinde yollar uzar gider. Bu yolların tek asli yolcusuyumdur. Başlamak için bir çok seçeneğim vardır. Belki her gün yeniden, belki her saat başka bir noktadan aynı hayale varmak mümkün görünür gözlerime. Ve başka bir noktadan başlamanın bir başka avantajı ise başka bir hayalime kavuşmamı da sağlayabilir olması değil midir?
Küçükken hayalim vardı pilli araba almak istiyordum ve çalışmaya başladım, sonra bir gün kumbaramı açmaya karar verdim, o kadar para olmuştu ki pilli araba da neymiş be! En büyük hayalim olan bisikleti alacak paranın birikmiş olduğunu gördüm. Mutluluk bir anda ikiye katlanmadı yüze katlandı bende.
Bence, tekrar başlamanın zamanla bir ilgisi yok. Avucumuzun içindeki hayat çizgileri dediğimiz yolların, bu kadar karmaşık, bir o kadar da sonsuz olmalarının başka bir nedeni olmalı diye düşünürüm. Ve kendimce cevaplar ararım.

Umut, ilk aklıma gelen ve beni tekrar tekrar yeniden başlamak heyecanına iten en önemli yaşam hazinesidir. Ve bu hazine hani o bildiğimiz, hazineleri bulmak için haritalar vardır ya! Çınar ağacına sırtını verip yirmi adım attıktan sonra karşılaştığın kuyu ile derme çatma kulübenin tam ortasında. Diye tarif eder hazinenin yerini, gider arar bulur ve zengin oluruz değil mi, çok tatlı bir hayaldir. Ama ne düşünüyorum biliyor musun? Aslında hazine orada burada ve ya şurada gömülü değil. Ya da zenginlik altınlar gümüşler sıra sıra dizilmiş inciler değildir. Dünyadaki en büyük hazine o hayali kurabilme yeteneğidir. Hayal gücü nerde diye soracak olursan, güç bizde hayal içimizde, o kadar büyüktür ki hayal hazinesi, ömür boyu çıkarsak gün yüzüne, bitmez. Dağlar olur ırmaklardan akar denizler dolar.
Paylaşırsın azalsın diye o paylaştıkça artar. Bir süre sonra arık korkmazsın tükeneceğinden, sen korkmadıkça o daha çok büyür içinde. O büyüdükçe sende onunla beraber büyürsün. Sen yaşlarda masal olur ben yaşlarda hikaye bir gün yaşlanırsak roman olur belki de. Ama her gün her yeni başlangıçta şiir olur hayat.

Ve şimdi soracaksın bana tamam hazinemiz hayal ama harita nerede? Yani benim deyimimle umut. İşte o avucunun içinde inanmıyorsan aç avucunu da bak, hem de iki tane. Birini cebine koyar da unutur bulamazsan diye Allah Baba bize iki tane vermiş birbirinin kopyası.
Ya da bir elimizle annemizin babamızın sevdiklerimizin elini tutuyoruz mesela ve o anda yeni bir umuda ihtiyaç duyduk, yeni bir başlangıç hayal ettik, asla ama asla bırakmak zorunda kalmamamız için onların ellerini, Allah baba hayal gücünü kullanmış ve iki tane yaratmış.
Ne demiş biliyor musun? Ben her şeyi düşündüm demiş, siz yeter ki sevdiklerinizin ellerini bırakmayın umut edin ve mutluluğunuz için hayal kurun. Gerekirse her an yeniden başlayın, her adımda mesela, bütün yollar sizin ve birbiri ardına uzanan tüm yolların ardında ben sizi beklemekteyim. Üstünde de izlemekte. Doğru adımlar doğru başlangıçlar bu yüzden çok önemli.

Söz gelimi şu an uçurtma uçuruyorsun, ve birdenbire ipi koptu. Üzülür müsün?
Bence üzülme. Ali'nin her zaman bir ipi oldu ama, hiç uçurtması olmadı biliyor musun?
Düşünsene belki de bugün onun doğum günüydü ve bir uçurtma gökten süzülerek indi hayallerine. Ve gözleri yaşardı sevinçten, ve teşekkür etti Allah'a.
Üzülseydin Allah Baba kendisine bir teşekkür kazandırdığın için sadece teşekkür edecekti sana, ama baktı ki üzülmüyorsun, gülümsedi, sana borçlu olduğunu hisseti ve seni daha çok sevdi.

Madem ki vakitsiz bu an, ruhumun yarısı senin olduğun yerde, yeryüzünde varlığımın yarısından, aziz parçalarımın birinden yoksunum, bunun bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. Bu gün demek ki ikimiz birden doğduk. Bugün biz beraber değildik ama bu birbirimizsizdik anlamına asla gelmemeli.

Katılıyorsun değil mi bana,
O zaman mutlu ol
İyi ki doğdun Ayşenaz
Mute abinden sevgilerle.

27 Mart 2012 4-5 dakika 25 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar